Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Strašuna: Ļoti laba graudu raža izglābj eksportu

Septembrī preču eksports atkal audzis pēc īslaicīga krituma augustā. Jāsaka gan, ka eksporta gada izaugsmi galvenokārt veidoja divas lielas preču grupas – graudi (rekordaugstu ražu dēļ) un metāli (beidzot lielāks kāpums dzelzs un tērauda eksportā, visticamāk, Liepājas metalurgam). Preču eksports, izņemot šīs divas preču grupas, septembrī bija mazāks nekā pērnā gada septembrī.

Lielākajās preču grupās – pārtikas produkti (izņemot graudus), koka izstrādājumi, mašīnas un iekārtas – bija novērojami kritumi. Savukārt auga papīrizstrādājumu, būvmateriālu, transportlīdzekļu eksports.Preču eksports uz Krieviju augustā saruka par 40% salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn, kas ir dziļākais preču eksporta kritums uz Krieviju šogad. Uz citām NVS valstīm bija eksportēts par 6% mazāk nekā pirms gada. Savukārt eksports uz eirozonas valstīm auga par 5%, uz Eiropas valstīm ārpus eirozonas par 4%. Ap pusi no graudu eksporta aizgāja uz Alžīriju – ja pērn septembrī eksports uz Alžīriju bija mērojams tūkstošos eiro, tad šogad tie ir miljoni eiro.Šī gada 9 mēnešos Latvijas preču eksports auga par 2% un arī gada kopumā gaidāms līdzīgs pieaugums. Graudu eksports turpinās balstīt kopējo izaugsmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē