Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Straujuma: Āboltiņa nevar izveidot valdību

Vienotības pašlaik vienīgā izvirzītā iespējamā premjera amata kandidāte partijas vadītāja Solvita Āboltiņa nevar izveidot valdību, trešdienas rītā intervijā LNT raidījumā 900 sekundes atzina demisionējusī premjere Laimdota Straujuma.

"Vienotība ir (par viņas kandidatūru) nobalsojusi, bet koalīciju izveidot nav izdevies. Nacionālā apvienība ir pateikusi, ka neatbalstīs Āboltiņu, bet ZZS pateica, ka nepiedalīsies koalīcijā bez Nacionālās apvienības. Līdz ar to Āboltiņa nevar izveidot valdību. Visai reāli, ka viņa netiek amatā," viņa teica.

Straujuma uzsvēra, ka šajās dienās Valsts prezidents Raimonds Vējonis tiekas ar iespējamiem premjera amata kandidātiem. Pēc pašreizējās premjeres domām, cienīgi ir visi politiķi, kuri dosies uz sarunām ar prezidentu, taču "izvēle ir viņa rokās".

Straujuma arī prognozēja, ka nākamo valdību izdosies apstiprināt janvāra beigās.

Savukārt Nacionālās apvienības viens no līderiem Raivis Dzintars intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma atzina, ka, iespējams, izdevies novērst Āboltiņas kļūšanu par premjerministri. Tas būtu riskanti, ņemot vērā, ka viņa bauda ļoti zemu sabiedrības uzticību.

Dzintars uzsvēra, ka viens no priekšnoteikumiem, lai valdības veidošana nekļūtu pārāk ilgstoša, būtu būtiski nemainīt koalīcijas partiju atbildības sfēru sadalē.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē