Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Talsu domes priekšsēdētājs: Reģionālās attīstības izlīdzināšana ir grūts uzdevums

Ekonomiskais stāvoklis Talsu novadā neatjaunojas tādos tempos un tādā kvalitātē kā visā Latvijā vidēji, intervijā aģentūrai LETA atzina Talsu novada domes priekšsēdētājs Aivars Lācarus (Talsu novada attīstībai), atzīstot, ka reģionālās attīstības izlīdzināšana ir grūts uzdevums un pašlaik tas neizdodas ne pašām pašvaldībām, ne arī valstij kopumā.

Komentējot aizvadītā gada Talsu pašvaldības budžeta izpildi, Lācarus norādīja, ka sākotnēji 2015.gada budžets tika plānots pat mazāks nekā iepriekšējā gada budžeta izpilde. "Tas liecina par to, ka ekonomiskais stāvoklis caurmērā Talsu novadā nav atjaunojies vai vismaz neatjaunojas tādos tempos un tādā kvalitātē kā visā Latvijā vidēji. Tas, protams, nav mums patīkams rādītājs. Tajā pašā laikā patlaban ir budžeta pārpilde, budžets pildās iepriekšējā gada līmenī," informēja domes priekšsēdētājs.

Lūgts komentēt savu salīdzinājumu par ekonomikas pieauguma tempiem Talsu novadā un visā Latvijā, Lācarus norādīja: "Ja katru gadu pieaug šī daļa, kas mums nepieciešama no pašvaldību izlīdzināšanas fonda jeb dotācija, tad tas nav labs rādītājs, un tas nozīmē, ka vidēji attīstība Latvijā ir straujāka nekā Talsu novadā."

"Līdzīga situācija ir arī citās pašvaldībās. Situācija skaidrojama ar to, ka ir nacionālie vai lielie reģionālie centri, lielās pilsētas, kur finanšu ieguldījumi un ekonomika attīstās straujāk. Lai arī no valsts puses tam ir bijusi pievērsta uzmanība un ir bijuši mēģinājumi kaut ko darīt, lai reģionālā attīstība notiktu vienmērīgi, tā tomēr nav simetriska. Zināmā mērā tam ir objektīvi iemesli, reģionālās attīstības izlīdzināšana ir grūts uzdevums. Patlaban tas neizdodas ne pašām pašvaldībām, ne arī valstij kopumā," atzina Lācarus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē