Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Točs: Tādi kā Sprūdžs saprot, ka jāņem kamēr var, vēlāk neviens nedos

Personiskās kabatas optimizētājs, Zatlera Reformu partijas premjera kandidāts, šeptmanis vides un reģionālās attīstības ministra amatā Edmunds Sprūdžs ir atvēzējies.

Pēc tam kad izsprucis sveikā ar samelošanos par diplomu, dažām mazākām ķezām, ieskaitot glupo ķibeli ar ienākumu slēpšanu savā firmā, algas vietā saņemot aizdevumu, IT speciālists ir atguvis ministra cieņu - viņa izpratnē. Twitter vietnē jau žēlo presi, kuras raksti ir kā pīlei ūdens tādiem kā Sprūdžs. Un, neskatoties ne uz ko, Sprūdžs sēž savā vietā, bet mēs, niekkalbji žurnālisti, savējā, vai ne?

Domāju, ka tādi čaļi kā Sprūdžs labi apzinās, ka ilgi nesēdēs vietā, kurā ir. Pārpratums politikā, veikli izmantojis situāciju un aiz Valda Zatlera muguras iešmaucis politikā, šis puisi labi saprot lietu stāvokli. Bet lietu stāvoklis ir tāds, ka Reformu partija ir izčākstējusi. Tai nav nekādas nākotnes - to rāda ne tikai reitingi, bet saka priekšā arī veselais saprāts. Nezinu nevienu, kurš ticētu, ka Reformu partijai ir jebkādas izredzes nākamajās pašvaldību vai Saeimas vēlēšanās. Un Edmunds Sprūdžs nav muļķis.

Tādi čaļi kā Sprūdžs labi saprot, ka jāņem, kamēr var, vēlāk neviens nedos. Viņu satikušie valsts un pašvaldību darbinieki ir šokā par sastapto nekompetenci - kaut kas tāds valsts pārvaldē sen nav redzēts. Smagais jautājums - vai tā ir ministra nekompetence vai korupcijas sekas?

Es, piemēram, neesmu redzējis Ministru kabineta noteikumu projektu, kura nosaukumā jau faktiski ir rakstīts «par izņēmumiem lielveikaliem, lai tiem būtu labāk, kamēr jūs pārējie par to maksāsiet vairāk». Atkritumu izvešana iedzīvotājiem sadārdzināsies, lai lielveikali maksātu mazāk. Tik izdevīgus valdības noteikumus bez jebkāda lobisma likuma sen neviens nav sacerējis. Bet tādus ir sagatavojis ministrs Sprūdžs un ar lepnumu prezentēs valdībā rīt. Jācer, ka atkal nesanāks kāda ķibele vai korupcijas ēna. Bet gan jau sabiedrība krupi norīs.

Sabiedrība taču novērtē Sprūdža drosmi atteikties sēdēt blakus Aivaram Lembergam. Pussy Riot varbūt kaut ko tādu uzdrīkstētos, bet kurš vēl Latvijā ir tik augsti ētisks, patiesi drosmīgs un ar tik augstu pašcieņu kā Edmunds Sprūdžs? Vēl atliek tikai iztēlot, ka Sprūdžam ir nodoms atcelt no amata Ventspils mēru, ka visi mazie Sprūdža kabatlakatiņi piemirstas, vai ne?

Ministram Sprūdžam patīk braukt ar jahtu un vērot pašvaldības no jūras. Un domāt lielas domas. Varbūt par ostu privatizāciju, kuras arī ir labi redzamas no jūras. Ja izdotos kaut ko tik lielu sabīdīt, kas zin, varbūt arī Sprūdžs reiz kļūtu oligarhs. Žēl, ka Sprūdžs nav satiksmes ministrs. Bet arī VARAM ministrs nav slikti. Kurš varēja iedomāties, ka Edmunds Sprūdžs jebkad būs ministrs?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē