Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ulmanis: Politiķi par maz nodarbojas ar savu izglītību

Politiķi nedrīkst aizmirst, ka ir valsts kalpi, nevis otrādi, Latvijas dibināšanas 95.gadadienas priekšvakarā LNT raidījumam 900 sekundes norāda pirmais atjaunotās Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis. Eksprezidents uzsver - pašlaik politiķi par maz nodarbojas ar savu zināšanu vairošanu un aktivitātēm tieši tautas interesēs un valsts labā.

"Mans vēlējums ir sevišķi politiķiem - jūs esiet tautas kalpi, nevis otrādi. Pamēģiniet kādreiz aizmirst finanšu jautājums, peļņas un labuma jautājumus, un atcerēties, ka politiķiem valsts svētki savā nopietnā darba izteiksmē ir katru dienu. Politiķiem ir jānodrošina, lai tauta valsts svētkus varētu just ikdienā," pauž Ulmanis.Eksprezidents neuzskata, ka politiskā situācija Latvijā būtu sliktāka nekā citās Eiropas Savienības valstīs. "Drīzāk domāju, ka Latvijas politiķi pēdējos gados sevi ir apliecinājuši no labās puses. Ir daudz kas izprasts, ir panākta stabilitāte valstī. Varbūt cena, ko maksājam, ir mazlietiņ par lielu. Manuprāt, politiķi par maz nodarbojas ar savu izglītību, ar savu zināšanu vairošanu, ar savām aktivitātēm tieši tautas interesēs un valsts labā. Viņiem mans vēlējums jāņem vērā visvairāk," saka Ulmanis.Viņš svētku nedēļā aicina cilvēkus būt drosmīgākus un ar savu attieksmi gaisināt priekšstatu, ka latviešu tauta ir čīkstētāju tauta. "Es tā neuzskatu, tā nav. Lai to labotu, katram jāpaskatās, ko pats vari izdarīt, lai uzlabotu savu stāvokli. Nešaubos, ka mēs to spējam."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē