Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Ušakovs atzīst, ka otrreiz no interneta paņemtu karikatūru neizmantotu

Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa), kurš pagājušā nedēļā izraisīja ažiotāžu ar publicētu karikatūru sociālajos medijos, atzīst, ka, iespējams, izvēlētā ziņojuma forma nebija pareiza, tomēr viņš uzsver, ka paliek pie iecerētā vēstījuma, rīta intervijā LTV raidījumam Rīta panorāma skaidroja mērs.   

Ušakovs skaidroja, ka ar internetā publicēto attēlu vēlējās norādīt, ka pie nabadzības un problēmām Latvijā šobrīd ir vainīgi neatkarīgās Latvijas politiķi nevis PSRS. Viņaprāt, ir jābeidz runāt par vēsturi, bet jādomā par nākotni, jo, kā norādīja Ušakovs, politiķi aizbildinās ar vēsturi un tieslietu ministrs patiešām gatavojas mēģināt no Krievijas piedzīt aprēķināto summu. 

Rīgas mērs pauda nožēlu, ka "šis zīmējums tika traktēts no labējiem politiķiem kā mēģinājums paņirgāties par vēsturi" un ka tāds attēla traktējums ir aizvainojis cilvēkus. Ušakovs skaidroja, ka, otro reizi cenšoties pateikt iecerēto, viņš, iespējams, izvēlētos citu ziņojuma formu - neizvēlētos no interneta paņemtu karikatūru, kurai pieliktu klāt savu tekstu. 

Tomēr viņš atzina, ka turpinās "teikt to, ko uzskata par pareizu'". 

Laikraksts Diena ceturtdien vēsta, ka ar Rīgas mēra rīcību daudzi ir neapmierināti un vakar Padomju Savienības okupācijas radīto zaudējumu aprēķināšanas komisija (turpmāk – komisija) vērsusies Ģenerālprokuratūrā pret viņu, lūdzot izvērtēt viņa publikācijas sociālajos tīklos, kā arī saukt pie likumā noteiktās atbildības. 

Top komentāri

State of whatever
S
Nils nesimpatizē, bet daļēji jau taisnība viņam ir, Pat ja PSRS bija vainīga, mēs 25 gadus šo te muļļājam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē