Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ušakovs: Jāatjauno neatliekamās palīdzības funkcija Rīgas 1.slimnīcā

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs) aicina nekavējoties atjaunot valsts finansējumu neatliekamās palīdzības funkcijai pašvaldībai piederošajā Rīgas 1.slimnīcā, lai atrisinātu problēmas citu galvaspilsētas slimnīcu uzņemšanas nodaļās, portālu Diena.lv informēja Anna Kononova.

Kā vēstīts, neatliekamās palīdzības funkcija Rīgas 1.slimnīcai tika atņemta 2009. gada decembrī, kad valsts pārtrauca finansēt šo pakalpojumu. Tas tika izdarīts, neskatoties uz ārstu un pašvaldības iebildumiem un bažām par pārējo slimnīcu iespējām uzņemt 1.slimnīcas pacientu plūsmu.

"Atņemot Rīgas 1.slimnīcai neatliekamās palīdzības funkciju, ir panākts, ka tagad  tai pašā P.Stradiņa slimnīcā uzņemšanas nodaļa ir pārpildīta un ārstiem ir ārkārtīgi grūti sniegt pilnvērtīgu palīdzību visiem pacientiem," uzskata Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs.

Pērn 1.slimnīca apkalpoja vairāk nekā 152 000 pacientu, bet šogad sākta vērienīgi slimnīcas rekonstrukcija. 2012. gadā no pašvaldības budžeta šiem mērķiem ir atvēlēti 3,8 miljoni latu, kā arī vēl ERAF finansējums 560 000 latu. Par šiem līdzekļiem tiek veikta 1. korpusa un 17. korpusa renovācija, 23. korpusa tehniskā projekta izstrāde un rekonstrukcijas darbi.

Plānots, ka šogad uz 1.slimnīcas telpām tiks pārvietotas vairākas pašvaldības medicīniskās iestādes - SIA Veselības nams 5, ieskaitot bijušo SIA Veselības centrs 1, SIA Sarkanā Krusta bērnu veselības centrs un  SIA Bērnu zobārstniecības poliklīnika, un  SIA Ādas un seksuāli transmisīvo slimību klīniskais centrs. "Tādā veidā pašā pilsētas centrā tiks izveidots liels, kvalitatīvs medicīnas pakalpojumu centrs," sacīja N.Ušakovs.

"Lai veiktu nepieciešamos remontdarbus slimnīcās, pašvaldība ne tikai piešķir attiecīgo finansējumu, bet arī veiksmīgi piesaista Eiropas struktūrfondu līdzekļus. ERAF līdzekļi ir piesaistīti gan 1.slimnīcas remontam, gan Rīgas 2.slimnīcai. 2011.gadā tā īstenoja  ERAF līdzfinansētu projektu kopumā  468 549 latu apmērā, Rīgas dome no šīs summas piešķīra 70 282 latus," uzsvēra Rīgas mērs.

Rīgas pašvaldībai pieder Rīgas 1.slimnīca, Rīgas 2.slimnīca, Rīgas Dzemdību nams, kā arī astoņas poliklīnikas.





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē