Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Uzņēmējs: Degvielas tirgotāju skaits samazināsies līdz desmit

Latvijas degvielas tirgū spēlētāju skaits nākamo piecu līdz desmit gadu laikā dramatiski samazināsies, paliekot vien ap desmit uzņēmumu, intervijā biznesa portālam Nozare.lv prognozē degvielas tirgotāja Virši-A valdes priekšsēdis Jānis Riekstiņš.

"Domāju, ka tirgū varētu palikt tikai kādi desmit spēlētāji, neskaitot gāzes tirgotājus. Patlaban ir pāri simtam," skaidro uzņēmējs.

Konkurences padomes dokumentos esot redzams, ka Neste, Statoil un Lukoil kopā aizņem 60% degvielas tirgus. Vēl esot jāpieskaita klāt franšīzes, līdz ar to trijniekam varētu būt 75% vai pat mazliet lielāka tirgus daļa.

"Tā, rupji sakot, tirgus jau ir sadalīts. Domāju, ka lielajiem ir izdevīgāk, lai vietējie bankrotē un viņiem paliek vēl lielāka tirgus daļa. Jo ātrāk vietējie bankrotē, jo ātrāk pieaug viņu tirgus daļa," uzskata Riekstiņš.

Viņš arī norāda, ka tā saucamā marža ir maza, un vietējie savu jau ir "noēduši" vai savā laikā nav naudu ieguldījuši degvielas uzpildes stacijās. Kopumā samazinoties tirgus spēlētāju skaits, jo cilvēku skaits laukos samazinās.

"Lauku stacijas vērsies ciet, tas gan notiek un notiks lēnām. Labās vietas ceļmalās varbūt izdosies pārdot. Mēs paši nesen nopirkām divu īpašnieku stacijas, līdz ar to Virši-A šajā gadā ir samazinājis degvielas tirgotāju skaitu par diviem. Turklāt ir arī tādi tirgotāji, kas pārtrauc darbību," uzsver uzņēmējs.

Kā ziņots, AS Virši-A ir lielākais pašmāju degvielas tirgotājs pēc pārdotās degvielas apjoma ar pilna servisa degvielas uzpildes staciju tīklu visā Latvijā. Kompānija darbojas kopš 1995.gada.

Virši-A neauditētā peļņa pērn sasniegusi 775 000 latu, kas ir par 14% jeb 110 000 latu vairāk nekā 2011.gadā. Virši-A apgrozījums 2012.gadā, salīdzinot ar 2011.gadu, pieaudzis par 9,8 miljoniem latu, sasniedzot 70,6 miljonus latu.

Nomaksāto sociālo nodokļu apjoms 2011.gadā bija 3,6 miljoni latu, taču 2012.gadā tas pieaudzis līdz 4,6 miljoniem latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē