Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Uzņēmējs: Latvijas jaunuzņēmumu videi trūkst ļoti veiksmīga piemēra

Lai gan Latvijas jaunuzņēmumu jeb "start-up" vidē ir labi piemēri, pietrūkst viena ļoti veiksmīga piemēra, no kā mācīties, diskusijā "Inovācijas Latvijā - kādas iespējas mūsu finanšu sektoram?" sacīja finanšu tehnoloģiju uzņēmuma Nordigen valdes loceklis Rolands Mesters.

Mesters norādīja, ka finanšu tehnoloģiju jeb fintech sektors Latvijā izskatās labi, un darboties vēl labāk traucē bailes un pieticība. "Kavēklis ir tāds, ka mēs nedaudz baidāmies, cik tālu drīkstam iet, esam arī ļoti pieticīgi," sacīja jaunais uzņēmējs.

Tāpat sekmīgāku darbību kavē ļoti laba piemēra trūkums. "Skatoties no jaunuzņēmuma perspektīvas, nav uz ko paskatīties kā paraugu. Jāskatās uz igauņu Skype vai zviedru Spotify, bet pietrūkst ļoti veiksmīga piemēra tepat Latvijā," norādīja Mesters.

SIA Nordigen palīdz aizdevējiem automatizēt kredītņēmēju bankas izrakstu analīzi. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 35 009 eiro, bet peļņa - 2313 eiro. 51% uzņēmuma kapitāldaļu pieder Konradam Gailevičam, bet atlikušie 49% vienādās daļās pieder Robertam Bernānam un Mesteram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē