Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Vai protam lobēt savas intereses?

Agrāk ratiņu uzbrauktuves pie veikaliem un uz ietvēm likās kā nedzirdēts pasaules brīnums. Tomēr vēlāk politiķi ieklausījās jauno māmiņu, invalīdu un velobraucēju viedoklī, un tagad uzbrauktuves kļuvušas par normu. Šis ir veiksmīgs savu interešu aizstāvības piemērs.

Kad runājam par jaunu likumdošanas iniciatīvu, kas skar noteiktu nozari, vai arī kāda valsts izvirza savu kandidatūru Olimpisko spēļu rīkošanai, nereti dzirdam par prasmīgu lobismu.

Par Latvijas prasmi pārstāvēt savas intereses starptautiski Latvijas lobētāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Guntars Grīnvalds saka: ''Latvijā ir jāsaprot, ka nevar uzticēties un paļauties lietu patstāvīgai virzībai mūsu interesēs. Visi citi lobē! Ja Latvija stāv malā, tad netiek pieņemti Latvijas interesēm atbilstoši lēmumi! Cik bieži ir dzirdēts no amatpersonām, ka Latvija ir maza valsts? Vai Holande arī nav maza valsts?''

Vēlamies noskaidrot jūsu viedokli: vai protam pārstāvēt savas intereses? Pašvaldību mērogā. Valsts līmenī. Starptautiski. Kam izdodas panākt savus mērķus un kam nē? Kāpēc?

Ko par lobismu domājat jūs?

Gaidām komentārus!

Rakstu par šo tēmu drīzumā lasiet laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē