Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Vaidere: Latvijai arī turpmāk jāpiedalās Eirovīzijā

Diskusijas par turpmāko Latvijas nepiedalīšanos Eirovīzijas dziesmu konkursā nav lietderīgas, jo Latvija jau vairākas reizes spoži sevi apliecinājusi šajā pasākumā, uzskata Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere (ETP grupa, Vienotība).

I.Vaidere norādīja, ka tā ir laba iespēja Latvijas mūziķiem iegūt jaunu auditoriju un mūzikas tirgu. Viena jaunatnes daļa var iziet pasaulē ar sasniegumiem zinātnē, citiem labāk padodas dziesma, bet  atbalstu pelnījuši visi jaunieši, uzsvēra deputāte.

"Latvijas mūziķi vairākkārt man jautājuši, kā iegūt Eiropas finansējumu saviem projektiem un kļūt populāriem Eiropā. Esmu pārliecināta, ka viena no iespējām ir Eirovīzijas skatuve. Tas ir unikāls pasaules popmūzikas pasākums, kuram seko simtmiljonu auditorija. Tas tuvina Eiropas tautas un palīdz eiropiešiem citam citu labāk iepazīt. Šajā forumā mēs varam sevi parādīt un par sevi atgādināt citām Eiropas valstīm un tautām," teica I.Vaidere.

"Nevienam nav noslēpums, ka Latvija tiek apzināti virzīta Krievijas kultūras laukā, notiek propagandas veicināšana zem kultūras izkārtnes arī Latvijas virzienā. Konkurss Jaunais Vilnis ir viens no šī propagandas kompleksa balstiem, kas ārēji neuzkrītoši, taču būtībā mērķtiecīgi mēģina iebīdīt Latviju atpakaļ postsovjetisma ideoloģiskās ietekmes zonā. Atsakoties no Eirovīzijas, mēs atsakāmies no Rietumeiropas konteksta šajā - masu kultūras - jomā," pārliecināta I. Vaidere.

"Ja Latvija nebūtu piecdesmit gadus dzīvojusi aiz Dzelzs priekškara, tad arī Raimonda Paula dziesmas noteikti būtu uzvarējušas Eirovīzijas konkursā, un šodien tās skanētu ikviena rietumeiropieša mājās. Varbūt arī mūsu izcilais komponists savu talantu vienreiz varētu veltīt Eirovīzijas konkursam," uzsvēra I.Vaidere.

Deputāte uzskata, ka Latvijas panākumi šajā forumā jau tagad ir ievērojami - ir bijušas uzvaras, augstas vietas. Ievērojot vairāk kā četrdesmit valstu konkurenci, nevar allaž būt godalgoto vidū. Taču lielāks valsts atbalsts, līdzīgi kā citās Eiropas valstīs, noteikti būtu vēlams. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē