Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Valsts prezidents atzinīgi novērtējis Latvijas eiro monētu dizainu

Otrdien, 16.jūlijā Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču, lai pārrunātu ar Latvijas pievienošanos eiro zonai saistītās aktualitātes. Prezidents no I.Rimšēvica saņēma jauno Latvijas eiro monētu signāleksemplārus un pauda vislielāko atzinību par to dizainu, informē Prezidenta kancelejas Preses dienests.

Amatpersonas bija vienisprātis, ka nauda, kurā atainots simbols "Milda", būs emocionāli nozīmīga saikne ar esošo Latvijas naudu un Latvijas valsts simboliem.Sarunas gaitā Latvijas Bankas prezidents informēja par to, kā norit sagatavošanās darbi fiziskai naudas ieviešanai un loģistikai, ko Latvijas Banka šobrīd rūpīgi plāno sadarbībā ar Valsts policiju un komercbankām. Runājot par naudas apmaiņas netraucētu un pakāpenisku veikšanu, Ilmārs Rimšēvičs paskaidroja, ka komercbanku kontos esošā nauda tiks konvertēta pēc noteiktā kursa naktī uz 1.janvāri, bet vēl divas nedēļas ikviens varēs norēķināties ar latiem, pretī saņemot atlikumu eiro. Komisijas maksa par apmaiņu netiks ieturēta 3 mēnešus Latvijas Pasta nodaļās un 6 mēnešus komercbankās, bet Latvijas Bankā neierobežotā laikā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē