Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Veselības ministre: Aizliegt olšūnas ziedot nedzemdējušām sievietēm būtu iejaukšanās indivīda lēmumos

Veselības ministre Anda Čakša uzskata, ka liegums olšūnas ziedot nedzemdējušām sievietēm būtu iejaukšanās katra indivīda lēmumos. Tā vietā valstij ir jārada nosacījumi, lai cilvēki nedarītu sev pāri.

Runājot ar aģentūru LETA par viņas, Labklājības ministrijas parlamentārās sekretāres Karinas Kornas (Vienotība) un Saeimas deputāta Edvarda Smiltēna (Vienotība) ierosinājumu atteikties no priekšlikuma aizliegt nedzemdējušām sievietēm ziedot olšūnas, Čakša norādīja, ka, pēc viņas domām, valstij nav jāiejaucas katra "indivīda ķermenī". Tā vietā ir jārada nosacījumi, lai cilvēki nedarītu sev pāri.

Taujāta, kā viņa vērtē situāciju, kad viņas priekšgājējs, bijušais veselības ministrs Guntis Belēvičs šādus ierobežojumus atbalstīja, Čakša atbildēja, ka ar šādu grozījumu virzīšanu bija pārmērīga vēlme iejaukties cilvēka personiskajā telpā. "Ja mēs runājam par smēķēšanu, mēs ierobežojam apkārtējo vidi, tādā veidā veicinot jaunus un labus paradumus. Bet šādā veidā mēs tiešā veidā iejaucamies cilvēku lēmumus, kas nav īsti pamatoti," savu nostāju skaidroja Čakša.

Jau ziņots, ka Saeimā iepriekš ticis atbalstīts bijušā veselības ministra Belēviča priekšlikums, kas paredz aizliegt olšūnas ziedot nedzemdējušām sievietēm. Par likumprojektu pagaidām nav noticis balsojums galīgajā lasījumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē