Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Vēstnieks Bērziņš: Krievija pārbauda NATO reakciju

Krievija ar militāriem soļiem Sīrijā un citām aktivitātēm pārbauda NATO reakciju, intervijā Latvijas Radio izteicās Latvijas vēstnieks NATO Indulis Bērziņš.

Viņš neuzskata, ka Krievijas lidmašīnu "iemaldīšanās" Turcijas gaisa telpā būtu nejaušība. Pēc Bērziņa domām, Maskavas taktika ir ik pa laikam pārbaudīt savu nu jau bijušo Rietumu sabiedroto reakciju.

"Manā rīcībā esošā informācija neliecina, ka tas varētu būt nejaušs gadījums. Zināmā mērā tas izskatās pēc Krievijas mēģinājuma pārbaudīt, kā tad NATO reaģēs uz gaisa telpas pārkāpumu. Es domāju, ka tā ir Krievijas politika šādi taktiski gājieni, vienā un otrā vietā ik pa laikam pārbaudot savu Rietumu nu jau bijušo sabiedroto, bet par laimi ne ienaidnieku reakciju," vērtēja Bērziņš.

Bērziņš atzina, ka ļoti cer, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins zina atbildi uz jautājumu, kāpēc Krievija šobrīd ir Sīrijā un kādi ir tās tālejošie mērķi. Skaidrs, ka Krievijas interesēs ir aizstāvēt pašreizējo Sīrijas vadību, palielināt pārstāvniecību reģionā, pierādot, ka "bez mums jau nekas nenotiks, bez mums nevarat atrisināt nevienu problēmu, un piesakot sevi kā lielvaru," teica Latvijas vēstnieks NATO. 

Sīrijā un arī Ukrainā situācijas attīstība būs atkarīga no Krievijas vēlmes sadarboties, norādīja Bērziņš. Viņaprāt, šādas vēlmes šobrīd nav, drīzāk Krievija būtu priecīga izveidot bufervalstu zonu, kaut kādā veidā norobežojot sevi no, kā viņi uzskata, "ļaunās Rietumu ietekmes".

Dažādu sazvērestību teoriju piekritēji uzskata, ka Krievija ar aktivitātēm Sīrijā mēģina celt naftas cenas un palielināt bēgļu plūsmu, vēl vairāk ievainojot Eiropu, atzina Bērziņš, tajā pašā laikā piekrītot, ka aktīvāka karadarbība veicina bēgļu plūsmu.  

Savukārt bēgļu plūsma zināmā mēra ir drošības apdraudējums, jo mēs nezinām, kādi ir tie cilvēki. Lielākā daļa grib glābt dzīvību vai uzlabot savu dzīvi, bet var būt arī teroristi, bet tāpēc nevar uzbūvēt žogu, mēs neslēgsim lidostu tāpēc, ka ar lidmašīnu var atlidot kāds ļaundaris, intervijā Latvijas Radio sacīja Bērziņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Budapešta izvēļu priekšā

Līdztekus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kuras norisināsies no 6. līdz 9. jūnijam un kurās vērā ņemami panākumi tiek prognozēti labējiem un arī eiroskeptiskas ievirzes politiskajiem sp...

Dzīvei reģionos trūkst lobija

Latvijas galvaspilsētā un tās tuvumā iedzīvotāju labklājība ir augstāka un biznesa dinamika – intensīvāka nekā attālākajās pašvaldībās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē