Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Vienotība: Rīgā jānodrošina bezvadu internets publiskās vietās

Partijas Vienotība Rīgas domes frakcijas deputāti rosinās gada laikā Rīgā ieviest bezvadu interneta tīklu publiskās vietās. Kā norāda Vienotība, Rīga no Tallinas atpaliek par astoņiem gadiem, kur bezvadu interneta tīkls pieejams kopš 2005.gada un pilsētai gada laikā izmaksājot vien 20 000 latu.Šobrīd galvaspilsētā atsevišķās vietās bezvadu internets pamatā pieejams, pateicoties privātiem uzņēmumiem, savukārt Rīgas dome bezmaksas punktus nodrošina atsevišķās pašvaldības iestādēs.

Tas ir nepietiekami, ņemot vērā moderno tehnoloģiju attīstību un izplatību, kā arī rīdzinieku un pilsētas viesu vajadzības."Tallinas pieredze rāda, ka gadā bezmaksas wifi pilsētai izmaksā vidēji 20 000 latus. Summa nav liela, tādēļ fakts, ka Rīgas parkos, Vecrīgā un citās publiskās vietās nav bezmaksas interneta, ir šī brīža neizdarība. Esmu pārliecināta, ka nepieciešama vien politiskā griba, lai projektu visu rīdzinieku ērtībām virzītu uz priekšu," norāda Vienotības Rīgas vēlēšanu saraksta līdere Sarmīte Ēlerte."Rīgai ir jābūt modernai XXI gadsimta metropolei, kas iet roku rokā ar mūsdienu tehnoloģijām un to sniegtajām iespējām," pauž Ēlerte.Kā uzsver Vienotība, bezmaksas internets ir mūsdienu nepieciešamība. Tas ir arī instruments, kā veidot attiecības ar tūristiem, pozicionējot Rīgu kā moderni domājošu pilsētu, kas rūpējas par viesu ērtībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūsu valoda un tās prestižs

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā nesen tika spriests par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas vidusskolās, un kārtējo reizi atklājās, ka valodu tēma tiek uztverta ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē