Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vīķe-Freiberga: Kijevas notikumu scenārijs rakstīts Maskavā

Starptautiskā reakcija pret gāzto Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču un Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu joprojām bijusi pārāk gļēva un Krievija nekavēsies to izmantot, intervijā raidījumam Nekā Personīga izteikusies eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

"Tas scenārijs veidojās precīzi tādā veidā, kā es to būtu paredzējusi, ja viņš būtu Krievijas plānots. Un mēs esam nonākuši jau līdz tai fāzei, par kuru es ļoti baidījos un viņa tagad ir pienākusi, kurā nu jau tiek kā varētu teikt, par buntavniekiem padarīti tie austrumu un dienvidu reģioni, kas ir vairāk krievvalodīgo apdzīvoti, kur Janukovičam ir savs atbalsts," izteikusies Vīķe-Freiberga.

"Notiek, kā angļi saka, zobenu žvadzināšana un draudi, ka šīs Ukrainas daļas tad atdalīsies un, ja viņas mēģinās ar varu paturēt Ukrainas teritorijā, tad, protams, nāks viņus glābt un būs pilnīgais atkārtojums no Dienvidosetijas un Abhāzijas varianta Gruzijā," viņa paudusi.

Vīķe-Freiberga pieļāvusi, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins gaida Soču olimpiādes beigas, lai Ukrainā ievestu armiju, to pamatojot ar Krievijas pilsoņu drošības apdraudējumu.

"Es domāju, ka ar to formulējumu vien jau pietiek, lai uzskatītu, ka ir ļoti likumīgi, ja var iebrukt Dienvidosetijā un Abhāzijā un, ja paskatās, kāds ir demogrāfiskais profils Donbasā un Krimā, tad..." viņa paudusi.

Bijusī Latvijas prezidente uzskata, ka šādā scenārijā ļoti būtiska ir aktīva ES un ASV darbība un sarunas ar Putinu.

"Mēs tiešām tagad esam uz naža asmens. Uz paša naža asmens. Scenāriji ir iespējami vairāki," brīdinājusi Vīķe-Freiberga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē