Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Vilks: Nav jābaidās no eiro krāpniecības, galvenais pierast pie cenām

Nākamais gads sāksies ne tikai ar jaunu kalendāru pie sienas, bet arī jaunu valūtu makos. Ne viens vien bažījas par to, kā realitātē notiks eiro ienākšana mūsu ikdienā, taču atbildīgās amatpersonas ir optimistiski noskaņotas un pārliecinātas, ka ar vērā ņemamām problēmām gada pirmajās dienās nebūs jāsaskaras.

Šādu pārliecību LTV Rīta Panorāmā paudis arī demisionējušās valdības finanšu ministrs Andris Vilks. "Nedomāju, ka būs lielas problēmas. Esam ļoti cītīgi skatījušies Igaunijas pieredzi, tur nekas tāds nebija," uzskata Vilks. Atsaucoties uz citu valstu pieredzi, Vilks arī norāda – nevajadzētu bažīties par krasu krāpniecības gadījumu pieaugumu gada pirmajās dienās. "[Citās valstīs] pirmajās dienās nebija daudz krāpniecisku uzbrukumu. Varbūt atsevišķi gadījumi, bet tie jau notiek katru dienu," pauž Vilks un uzsver, ka pirmajās dienās visgrūtāk būs pierast pie cenām: "Būs jāsāk rēķināt, tas kādu laiku tiešām prasīs." Vilks arī atzīst, ka cilvēkiem un mazajiem uzņēmējiem laukos varētu būt krietni grūtāk pierast pie jaunās valūtas, taču norāda – tā tas bijis vienmēr, un informētības ziņā cilvēki reģionu centros un lielajās pilsētās ir soli priekšā pārējiem iedzīvotājiem. "Protams, laukos cilvēkiem ar to ir grūtāk aprast, bet jāsaprot – Latvija nav pirmā valsts, kas pāriet uz eiro. Pamazām pieradīsim arī pie cenām. Mums palīdzēs tas, ka nav tik liela atšķirība. Grieķiem vajadzēja vairākus simtus drahmu pārvērst eiro, itāļiem – pat tūkstošus liru. Arī igauņiem viens eiro ir 15 kronas – tomēr ir starpība. Mums nominālā atšķirība būs salīdzinoši maza," saka Vilks. Tāpat Vilks uzsver, ka pašā gada sākumā cenu kāpumam tieši eiro ietekmē nevajadzētu būt, bet iepriekš izskanējušās prognozes par 0,2-0,3% kāpumu varētu būt visa gada laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūsu valoda un tās prestižs

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā nesen tika spriests par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas vidusskolās, un kārtējo reizi atklājās, ka valodu tēma tiek uztverta ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē