Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Žagaru operas vadītāja krēslā aizstāv arī Repše

Andreja Žagara aiziešana no Latvijas Nacionālās operas būtu liels zaudējums, norāda biedrības Latvijas attīstībai pārstāvji.

"Nedrīkstam pazaudēt Andreju Žagaru operai! Andreja Žagara vadībā Latvijas Nacionālā Opera ir kļuvusi par izcilu piemēru tam, ka ar skaidru attīstības vīziju un milzīgām darbaspējām kultūru var pacelt pasaules līmenī, pat neskatoties uz katastrofālu finansējuma trūkumu nozarei. Andreja Žagara aiziešana no Latvijas Nacionālās operas būtu milzīgs zaudējums. Tieši šādi - patriotiski, ambiciozi un ar pasaules redzējumu apveltīti cilvēki ir tie, ko mēs nevaram atļauties pazaudēt," paziņojumā presei norāda politiķis Einars Repše.

"Ir svarīgi, ka lemjot šādus jautājumus skatāmies pāri saimnieciskiem strīdiem un spējam izvērtēt plašākus sasniegumus. Šādās situācijās nedrīkst dominēt šauri politiski motīvi vai emocionāli argumenti. Ir jāmeklē racionāli risinājumi, lai mēs nepazaudētu profesionālus un kompetentus cilvēkus, kas sevi jau pierādījuši," viņš piebilst.

Savukārt biedrības pārstāvis advokāts Aldis Gobzems pat aicina kultūras ministri Žanetu Jaunzemi-Grendi (Nacionālā apvienība) demisionēt.

"Uzskatu, ka personisku rēķinu kārtošana, nepiedāvājot skaidru un pamatoti labāku redzējumu līdzšinējam, ir pretēji labas pārvaldības praksei. Tas nozīmē arī to, ka, neieceļot Andreju Žagaru par operas valdes locekli, kultūras ministre ir rīkojusies tikai savās personiskajās, ne valsts interesēs," presei izsūtītā paziņojumā norāda A.Gobzems.

Jau vēstīts, ka iepriekš kultūras ministres lēmumu Andreju Žagaru neiekļaut jaunajā operas valdes sastāvā kritizējusi arī Vienotības pārstāve Sarmīte Ēlerte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē