Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Zaķis: Pazemojot Vienotību, ilgtspējīgu valdību nevar izveidot

"Nav īsti taisnīgi. Tajā brīdī, kad saliksies valdība, kur viens no partneriem ir pazemots, neredzu iespēju tādai valdībai nostrādāt ilgi," teica Zaķis, piebilstot, ka, veidojot valdību un atbildības jomu skaitu, jāņem vērā proporcijas, skaitot deputātus Saeimā, gan funkcionāli ministriju sadalījumu.
Pazemojot kādu koalīcijas partneri, apdalot atbildības jomu sadalījumā vai uzspiežot tikai lielākās problēmu jomas, ilgtspējīgu valdību nevar izveidot, intervijā LNT raidījumā 900 sekundes pauda Vienotības frakcijas deputāts Dzintars Zaķis.


Viņš uzsvēra, ka valdības maiņai vajadzētu būt pēc iespējas tehniskai. Taču Kučinskis piedāvā Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) un Nacionālajai apvienībai (NA) atstāt atbildīgo jomu skaitu, bet kaut ko noņemt Vienotībai.

Nebūtu pareizi mēģināt partijai piedāvāt tikai problēmu loka ministrijas kā Labklājības un Veselības ministrijas, bet citam uzticēt tikai resursu bagātās ministrijas, piemēram, Satiksmes ministriju. Taču Vienotība ir un būs gatava uzņemties smagas jomas, viņš piebilda.

Lēmumu par Vienotības atbalstu Kučinska valdībai nepieņemšot viens cilvēks, bet frakcijas kolektīvs, pauda Zaķis. Viņš arī uzsvēra novadu politiķu lomu, kuri pārstāv Vienotības partneru partijas reģionos un ir "smaguma un pragmatisma centrs. Šie cilvēki neļaus mētāties ar revolucionārajiem un fiksajām idejām". 

Pats Zaķis atgādināja, ka no Vienotības ir izstājies un neplāno tajā atgriezties, taču turpina darbu Vienotības Saeimas frakcijā, kurā pārstāv savus vēlētājus no Latgales.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē