Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Zatlers: Krievijas spiegi pašlaik aktīvi pēta Latvijas sabiedrības noskaņojumu

Krievijas spiegu tīkls Latvijā pašlaik galvenokārt nodarbojas ar sabiedriskās domas pētīšanu, ievācot informāciju par Latvijas sabiedrības reakciju uz notikumiem Krimā, LNT raidījumā 900 sekundes trešdien pauda eksprezidents un Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Valdis Zatlers (Reformu partija).

Komentējot eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas teikto, ka pašlaik Krievijas specdienesti Baltijā un Polijā izvērš plašu un profesionālu spiegu tīklu, Zatlers norādīja, ka tas vienmēr šeit ir pastāvējis."Īpaši aktīvs tas bija pagājušajā gadā, jo Latvija gatavojās Eiropas prezidentūrai. Šobrīd viņu [Krievijas spiegu] galvenais uzdevums ir vākt tieši publisko informāciju. [..] Novērojama liela aktivitāte, pētot, kā Latvijas sabiedrība reaģē uz notikumiem Krimā. Cik daudz un cik pārliecinoši mēs stāstām, un cik skaidra ir mūsu rīcība." Zatlers Krievijas pašreizējo politiku dēvēja par noziedzīgu, taču uz jautājumu, vai arī Putina darbības tādā gadījumā ir noziedzīgas, Zatlers tiešu atbildi nesniedza, norādot: "Viņš ir konkrētas valsts konkrēts prezidents. Un tā ir arī viņa ārpolitika, ko pašlaik Krievija realizē."Atsaucoties uz savulaik dzirdēto Putina izteikumu, ka "Ukraina ir mākslīgi radīta valsts, kurai nav tiesības pastāvēt," Zatlers brīdināja: "Viņā [Vladimirā Putinā] vajag ieklausīties. Faktiski to, ko viņš saka, viņš arī dara. Līdz ar to scenāriji Ukrainā ir diezgan bīstami." Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs norādīja, ka dzīvojam daudz nedrošākā pasaulē kā līdz šim, taču ar vienotām Eiropas Savienības (ES) sankcijām situācija tiks kontrolēta. "Varbūt liekās, ka [sankciju pieņemšanas process] notiek nedaudz par lēnu un ka nav īpašas Latvijas pozīcijas, taču tā ir ES specifika. Lēmumi tiek pieņemti lēni, taču, kad pieņemti, tie ir efektīvi."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē