Laika ziņas
Šodien
Migla

Zīle: Junkera Baltā grāmata nav plāns, bet taktika

Eiropas Komisijas (EK) prezidenta Žana Klods Junkera Baltā grāmata nav dēvējama par plānu, bet par taktiku, tā aģentūrai LETA paziņoja Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Roberts Zīle.

"Tur nav plāna. Tā kā būs Romas līguma gadadiena, komisijai bija jāpiedāvā kaut kāds sarunu ietvars padomei. To arī izdarīja ar pieciem punktiem, kuri ir ar nosacīti neitrālu attieksmi, tomēr, acīmredzot, kas pašam Junkeram labāk patīk," komentē Zīle.

"Skaidrs, ka viņš mēģināja izdarīt tā, lai katrai tur iezīmētajai valdības pozīcijai Eiropas Savienībā būtu pie kā pieķerties. Tā ir viena no taktikas spēlēm, nekas vairāk. Nav nekāda plāna. Es domāju, ka šī ir nepareiza taktika," teica Zīle, norādot, ka tas ir zināmā mērā glābšanas pasākums.

Eiroparlamenta deputāts uzskata, ka Junkera Baltās grāmatas trešais punkts par eirozonas valstu iespēju harmonizēt savas nodokļu sistēmas ir pilnīgi pretējs tam, ko Latvija pašlaik dara, jo Latvijai ir svarīgi nepazaudēt savus partnerus.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Žans Klods Junkers trešdien atklāja savus ES glābšanas plānus, vienlaikus brīdinot, ka blokam tagad jāraksta "jauna nodaļa", rēķinoties ar 2019.gadā gaidāmo Brexit.

Top komentāri

Veģets Distonijs
V
Visa latviešu tauta cieš no veģetatīvās distonijas. Kādreiz zīles ēda meža cūkas, šodien zīles ēd tārpi. Kādreiz meža cūku kuilis bija simbols saimes aizstāvim; šodien pseido nacionālists Zīle vācu Junkeriem sulu tecina.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē