Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

ZZS: Balsosim pret pensionēšanās vecuma paaugstināšanu, sākot ar 2014.gadu

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS)  neatbalsta pensionēšanās vecuma paaugstināšanu, sākot no 2014. gada. Pēc tikšanās ar Latvijas Brīvo arodbiedrības un Latvijas Pensionāru federācijas vadību ZZS pārliecinājās, ka likumprojekts "Grozījumi likumā "Par valsts pensijām"" nav sagatavots kvalitatīvi, portālu Diena.lv informēja ZZS biroja vadītāja Ilona Jurševska.

Viņa uzsvēra, ka ceturtdienas Saeimas plenārsēdē ZZS deputāti balsos pret pensionēšanās vecuma paaugstināšanu, sākot ar 2014.gadu, līdz ar to pret likumprojektu kopumā.

Uzklausot arodbiedrību un pensionāru pārstāvošo organizāciju viedokļus, ZZS uzskata, ka valdība, gatavojot likumprojektu, nav ņēmusi vērā vairāk kā 100 000 pirmspensijas vecuma cilvēku, kurus šis likumprojekts tieši skars, tiesības uz sociālo nodrošinājumu.

ZZS norādīja, ka pensiju likuma grozīšanas iemesls nedrīkst būt valsts apņemšanās un ar Starptautisko Valūtas fondu parakstītā Nodomu vēstule pensionēšanās vecumu paaugstināt, sākot jau ar 2014.gadu, ja vēl joprojām nav jūtami būtiski uzlabojumi bezdarba samazināšanā, nodarbinātības veicināšanā un gados vecāku cilvēku iekļaušanā darba tirgū.

ZZS skaidroja, ka atbalsta saprātīgu līdzsvaru starp nepieciešamību aizsargāt pirmspensijas personu intereses un sabiedrības interesēm kopumā, līdz ar to saprātīgu pāreju jaunajai likumdošanas iniciatīvai - pensionēšanās vecuma paaugstināšanu sākt ar 2016.gadu.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē