Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

12 ES valstu prezidenti Latvijā diskutēs par Eiropas nākotni

Latvijā 13. un 14. septembrī norisināsies 14. Arajološas grupas neformālā sanāksme, uz kuru ar mērķi diskutēt par Eiropas nākotni vienlaikus ieradīsies Austrijas, Bulgārijas, Grieķijas, Horvātijas, Igaunijas, Itālijas, Maltas, Polijas, Portugāles, Slovēnijas, Somijas un Vācijas valstu prezidenti, vēsta Valsts prezidenta kanceleja.

Ceturtdien ES valstu prezidenti pulcēsies Rundāles pilī, kur plānota svinīgā sagaidīšanas ceremonija un risināsies sanāksmes pirmā darba sesija “Stiprinot sabiedrības izturētspēju pret mūsdienu drošības izaicinājumiem”. Šī darba sesija būs veltīta diskusijai par modernajiem drošības izaicinājumiem un nepieciešamajām valstu atbildēm uz tiem. Dienas noslēgumā norisināsies Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa un Ivetas Vējones rīkotās svinīgās vakariņas par godu 14. Arajološas grupas neformālajai sanāksmei.

Sanāksmes otrajā dienā - piektdien, ES valstu prezidenti tiksies Rīgas pilī, kur norisināsies otrā darba sesija “Eiropa pirms un pēc 100”. Tās laikā valstu prezidenti diskutēs par ES nākotni un pilsoņu lomu nākotnes Eiropas veidošanā.

Savukārt plkst.15 Rīgas pilī notiks Vējoņa, Maltas Republikas prezidentes Marī Luīzes Koleiro-Prečas, Grieķijas prezidenta Prokopisa Pavlopula un Portugāles prezidenta Marčelo Rebelo de Sousas preses konference.

“Tas ir liels pagodinājums mūsu valstij tās valstiskuma simtgades gadā pulcēt Latvijā Arajološas grupas valstu prezidentus. Vienlaikus tas ir arī novērtējums Latvijas paveiktajam pēc valsts neatkarības atjaunošanas un apliecinājums Latvijas spējai ne tikai iestāties par savas valsts nacionālajām interesēm, bet arī veicināt Eiropas Savienības kopējo dialogu par nākotnes Eiropu," izteicies Vējonis.

Arajološas grupa ( Arraiolos group) ir ES dalībvalstu prezidentu neformāla tikšanās, kurā tradicionāli piedalās parlamentāro republiku prezidenti, kuru pienākumos neietilpst izpildvaras funkcijas. Pirmā grupas sanāksme pēc toreizējā Portugāles prezidenta Žorža Sampaiju ( Jorge Sampaio) iniciatīvas notika 2003. gadā Portugāles pilsētā Arajološā.

Arajološas valstu grupā ietilpst Austrija, Bulgārija, Grieķija, Horvātija, Igaunija, Itālija, Latvija, Malta, Polija, Portugāle, Slovēnija, Somija, Ungārija un Vācija.

Top komentāri

MM
M
Un kādi, lūdzu, satiksmes ierobežojumi?!?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas