Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

50 kilometru garumā no Igaunijas robežas līdz Duntei sakops jūras piekrasti

Turpinot Baltijas ceļa tradīcijas, Salacgrīvas novada ļaudis 23.augustā rīkos jūras krasta sakopšanas talku visas savas piekrastes garumā – no Igaunijas robežas līdz Duntei, portālam Diena.lv pavēstīja viens no pasākuma rīkotājiem Dzintris Kolāts.

"Salacgrīvas novads var lepoties ar otru garāko piekrastes joslu Latvijā, taču dzīvē dažreiz iznāk, ka nemaz tik ļoti nevar lepoties. Jūra izmet malā visādas drazas. Katru dienu. Savu daļu atstāj cilvēki. Arī katru dienu. Tā nu, vasaras sezonai beidzoties, dažviet paveras gana nepievilcīga aina – plastmasas un stikla pudeles, iesaiņojumi, pa apavam vai apģērba gabalam un sazin vēl kādi atradumi. Mazliet labāka situācija ap oficiālajām peldvietām. Citur kāds entuziasts savāc. Taču tas nemaina kopainu," paudis Kolāts.

Talkas plānojums paredz sadalīt piekrasti noteiktos nogriežņos, katrā no tiem atbildību uzņemoties iniciatīvas grupai, kas organizēs ļaudis. Salacgrīvas pašvaldība apņēmusies sagādāt maisus, bet satalkotos atkritumus aizvedīs atkritumu apsaimniekotājs ZAAO. Talka sāksies plkst.11.

"Puiši un meitenes nostaigā savu gabalu, savāc drazas maisos un novieto iezīmētās vietās. Noslēdzot – neliels cienasts un, kā piekrastē mēdz teikt – "lielīšanās". Un, protams, gandarījums," vēstījis talkas rīkotājs.

Talkā palīgos pieteikušies arī sabiedrībā labi zināmi cilvēki – hokeja lielmeistars Arturs Irbe, Latvijas Radio vadītājs Jānis Siksnis, ekspremjers Indulis Emsis, advokāts Olavs Cers un daudzi citi. Novadu talkas dienā plānojis apmeklēt (jādomā, arī patalkot) vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš. Tāpat arī atsaucīgi bijuši piekrastes kempingi, viesnīcas, atpūtas vietas – Kapteiņu osta, Krimalnieki, Klintis, Muižuļi, Minhauzena muzejs, Korķi un citi.

Ļaudis, kuri vēlētos palīdzēt un piedalīties, aicināti sazināties ar attiecīgo ciemu vecākajiem, novada izpilddirektoru vai talkas organizatoru Dzintri Kolātu, telefons 29287746, e-pasts [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas