Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

4finance pārsūdzēs PTAC piemēroto 9000 latu naudas sodu

Iepazīstoties ar Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) lēmumu, AS 4finance pārstāvji nolēmusi pārsūdzēt PTAC piemēroto sodu, portālu Diena.lv informēja PTAC.

Jau ziņots, ka PTAC sodījis nebanku kreditoru AS 4finance 9000 latu lielu naudas sodu. PTAC uzlicis par pienākumu nekavējoties izbeigt negodīgu komercpraksi, kas izpaudās kā patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšana, pietiekami neizvērtējot patērētāju maksātspēju.

4finance pārstāvji uzskata, ka PTAC ir piemērojis atbildību par pārkāpumu, kurš šobrīd normatīvi vēl nemaz nav regulēts. "Patērētāju tiesību aizsardzības likums paredz, ka pirms kredīta izsniegšanas ir jāveic pietiekama maksātspējas pārbaude, bet noteikt to, kas ir uzskatāms par pietiekamu maksātspējas izvērtējumu, likumdevējs šobrīd ir atstājis paša kredītdevēja kompetencē. Par minēto arī liecina fakts, ka, ņemot vērā aktīvo darbu pie patērētāju kreditēšanas jomas normatīvā regulējuma sakārtošanas, tiek virzīti grozījumi likumā, kur likumdevējs precizēs, kas būtu jāsaprot ar pietiekamu maksātspējas izvērtējumu, ietverot tajā arī obligātu pienākumu iegūt no patērētāja ziņas par tā ienākumiem un izdevumiem, kas līdz šim likumā nebija noteikts," teikts kredītiestādes paziņojumā.

AS 4finance apgalvo, ka jau šobrīd uzņēmums veic rūpīgu klienta kredītvēstures analīzi, vērtējot gan aktīvās saistības, gan parādus. "Tāpat, lai pārbaudītu klienta kredītu atmaksas disciplīnu, sākotnēji tiek izsniegtas mazākas summas. Ja atmaksas disciplīna ir pozitīva, tad summas tiek palielinātas," teikts ātro kredītu aizdevēju paziņojumā.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas