Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Cert.lv februārī reģistrējuši 92 225 apdraudētas unikālās IP adreses

Februārī reģistrētas 92 225 unikālās IP adreses, kas bija pakļautas kādam kibertelpas apdraudējumam, liecina informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas Cert.lv publicētā kibertelpas reģistrēto incidentu statistika.

Apkopotie dati liecina, ka unikālajām IP adresēm visbiežāk reģistrētas konfigurācijas nepilnības, kuru skaits sasniedz 71 505 gadījumus. Kā ļaundabīgie kodi tika reģistrēti 15 442, bet 5142 ir citi apdraudējuma gadījumi. Vismazākais incidentu skaits reģistrēts par kaitīgu saturu - pieci gadījumi. Nevienu reģistrētu incidentu uzrāda informācijas vākšana un pakalpojumu pieejamība.

Lai sniegtu pilnvērtīgāku Latvijas kibertelpas pārskatu un nodrošinātu datu starptautisku salīdzināmību, no 2017. gada 1. janvāra incidentu uzskaitei Cert.lv izmanto starptautiski lietotu incidentu taksonomiju. Statistikā visi reģistrētie un apstrādātie incidenti tiek uzskaitīti vienkopus, sadalot tos pa apdraudējumu veidiem, piemēram, ļaunatūra, ielaušanās, krāpšana, kā arī pa infekciju, piemēram, Confiker, Zeus, Mirai, un ievainojamību, piemēram, Opendns, Openrdp tipiem.

Cert.lv ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un .lv domēna vārdu zonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas