Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Expo 2020 Dubaijā: Organizatori vērsti uz sadarbību

Nākamgad Dubaijā gaidāmās izstādes Expo 2020 organizatori ir ieinteresēti arī Latvijas veiksmīgā dalībā, tādēļ ir vērsti uz sadarbību. Arī iespējamais mūsu valsts paviljona risinājums, to būvējot Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) pusei, Latvijai to īrējot, esot savā veidā unikāls, Dienai.lv atzīst Latvijas sadarbības koordinators Madžeds el Suvaidi.

Lai arī oficiāli nekādi dokumenti šonedēļ vēl netika parakstīti, Latvijas ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV), pēc Abu Dabī aizvadītās tikšanās ar iesaistītajiem izstādes organizēšanā, žurnālistiem norādīja, ka Latvija ir apliecinājusi vēlmi piedalīties, tādēļ tiks meklēts labākais risinājums arī paviljona nodrošināšanai. Visreālākā iespēja esot tāda, ka Latvija paviljonu īrē pēc tam, kad AAE puse to uzbūvēs.

Suvaidi Dienai.lv stāsta, ka šobrīd vēl tiekot diskutēts, ko ar Latvijai paredzēto paviljonu varētu darīt pēc izstādes.

Viņš arī pastāsta, ka īrei sākotnēji bija pieejami 15 paviljoni, kas visi izīrēti jau pirms kāda laika. Tiekot meklēti risinājumi, lai 16. īres paviljons tiktu nodrošināts Latvijai.

Tāpat aptuveni 80 līdz 90 valstis savus paviljonus būvēs pašas, bet vēl daļai jaunattīstības valstu organizatori paviljonus uzbūvēs un nodos tos attiecīgajām valstīm. Kopumā izstādē plānota 192 valstu dalība, tādējādi šo Expo padarot par vienu no līdz šim vērienīgākajiem.

Suvaidi arī uzsver, ka pats svarīgākais tomēr ir tas, ka Latvija skaidri apliecinājusi gatavību piedalīties, un AAE puse ir gatava nākt pretim, lai piedāvātu labāko risinājumu.

To, cik Latvijas puses dalība šajā izstādē ir svarīga, iepriekš bija uzsvēris arī Nemiro. Tas esot žests, ar kuru parādīt, ka gribam sadarboties. Viņš arī apgalvoja, ka

nepiedalīšanās šajā izstādē būtu gandrīz vai pielīdzināma diplomātisko attiecību saraušanai ar AAE.

Savukārt uzņēmējiem dalība šeit paverot ārkārtīgi plašas biznesa iespējas attiecīgajā reģionā.

Jāatgādina, ka Expo 2020 Dubaijā noritēs no 2020. gada 20. oktobra līdz 2021. gada 10. aprīlim.  Izstādes rīkotāji iecerējuši uzņemt vismaz 25 miljonus apmeklētāju. Izstādes ietvaros noritēs dažādas tematiskās nedēļas un tāpat katrai valstij ir paredzēta tās nacionālā diena. Ņemot vērā izstādes norises ilgumu, vairākām valstīm nacionālās dienas datums izstādes ietvaros būs jādala. Latvijas nacionālā diena ir plānota 27. novembrī, un šajā datumā nav paredzēts rīkot nevienas citas valsts nacionālo dienu.

Iepriekš ziņots, ka valdība 26.novembrī atbalstīja priekšlikumu par Latvijas dalību Expo 2020. Tomēr nebija zināms, vai Latvija būvēs savu paviljonu vai arī izstādes ietvaros vieta tiks īrēta.

Top komentāri

Jānis
J
Nodokļu maksātāju naudu metīs krāsnī, idiņi.
?
?
Varbūt papriekš vajag tikt skaidrībā, vai mums vispār ir kaut kas, ko uz to expo vest. Un vai tas ir to budžeta miljonu vērts. Tak jādomā, ka mūžīgo Melno balzāmu pie arābiem nevedīsim.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas