Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Microsoft prezidents Levitam pauž interesi iesaistīties ekselences centra izveidošanā BKUS

Microsoft kompānijai ir interese iesaistīties ekselences centra izveidošanā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) Latvijā, to šonedēļ tiešsaistes tikšanās reizē ar Valsts prezidentu Egilu Levitu paudis Microsoft kompānijas prezidents Breds Smits.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, abas puses sarunā secināja, ka Covid-19 pandēmija labi pierāda nepieciešamību starptautiski sadarboties veselības jomā un pārvarēt šķēršļus laikā, kad medicīna arvien vairāk balstās uz datu izmantošanu pacientu labā. 

Valsts prezidents sarunā uzsvēra Eiropas veselības datu telpas nozīmi nākotnes medicīnas pētniecībā un it īpaši praksē. Levits apsveica Microsoft iniciatīvu digitālo prasmju uzlabošanā, tajā skaitā biomedicīnas jomā, kas dotu plašākas iespējas digitālajā sadarbībā nacionālā un pārrobežu sadarbībā.

Šajā kontekstā Valsts prezidents iepazīstināja Smitu ar BKUS digitālās transformācijas plānu kā svarīgu nacionālā mēroga pilotprojektu Latvijas pediatrijas attīstībā. Levits aicināja "Microsoft" iesaistīties šajā projektā, lai BKUS kļūtu par pediatrijas ekselences centru arī plašākā mērogā, iekļaujoties vairāku Ziemeļeiropas slimnīcu datu tīklā. Smits izteica kompānijas interesi iesaistīties šajā projektā.

Paplašinot pētniecības perspektīvas, tiktu uzlabotas arī bērnu ārstēšanas iespējas, norāda Levits. Valsts prezidents uzsvēra, ka projekts kalpotu par paraugu arī Eiropas veselības datu telpas uzbūvē. Šāds projekts būtu ne tikai izaicinājums tehnoloģiju, bet arī tiesību jomā, saistībā ar pacientu datu aizsardzību, privātumu un datu drošību, par Latvijas augstākās amatpersonas pausto norāda Valsts prezidenta kancelejā.

Ņemot vērā ģeopolitisko situāciju, abas puses uzsvēra Eiropas Savienības un ASV sadarbības nepieciešamību tehnoloģiju attīstībā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas