Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Olainfarm pirmie deviņi mēneši šogad bijuši ienesīgākie kompānijas vēsturē

Latvijas zāļu ražotājs AS Olainfarm pirmajos deviņos mēnešos nopelnījis 6,4 miljonus latu un šie deviņi mēneši esot bijuši ienesīgākie Olainfarm vēsturē, informēja uzņēmumā.

Olainfarm  konsolidētais peļņas un zaudējumu aprēķins par koncerna darbību 2012.gada pirmajos deviņos mēnešos liecina, ka koncerns turpina uzstādīt peļņas rekordus, nopelnot 6,4 miljonus latu. Tas ir par 27% vairāk nekā 2011.gada pirmajos deviņos mēnešos un gandrīz desmit reizes vairāk nekā 2007.gadā.

Olainfarm  apgrozījums 2012.gada pirmajos deviņos mēnešos ir pieaudzis par 34%, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, un sasniedzis 35,2 miljonus latu.

2012.gada pirmajā pusgadā turpināja pieaugt Olainfarm realizācijas apjomi visos uzņēmuma galvenajos tirgos, izņemot Baltkrieviju. Visstraujākais realizācijas pieaugums 2012.gada deviņos mēnešos ir vērojams Taivānā, kur tās apjoms palielinājies astoņas reizes, Latvijā - četras reizes, Lielbritānijā - divas reizes, kā arī Krievijā, kur realizācijas apjoms pieaudzis par 30%. Olainfarm lielākie noieta tirgi šajā periodā ir Krievija, Ukraina, Latvija, Baltkrievija, Lielbritānija un Kazahstāna.

Olainfarm  2012.gada budžets un darbības plāns paredz, ka uzņēmuma konsolidētais apgrozījums 2012.gadā sasniegs 48 miljonus latu, bet peļņa sasniegs 8,6 miljonus latus. Saskaņā ar 2012.gada deviņu mēnešu neauditēto pārskatu tā laikā realizācija ir sasniegusi 73,3%, bet peļņa - 74,2% no gadam plānotā apjoma.

Kā ziņots, Olainfarm produktu realizācija oktobrī, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, ir pieaugusi par 99% un veido 6,01 miljonu latu. Lielākais realizācijas pieaugums novērojams Latvijā - par 358% un Ukrainā - par 285%. Olainfarm lielākie noieta tirgi 2012.gada oktobrī bija Krievija, Ukraina, Latvija un Lielbritānija.

Jau ziņots, ka Olainfarm provizoriskais konsolidētais realizācijas apjoms deviņos mēnešos bija 35,07 miljoni latu, kas ir par 31% vairāk nekā 2011.gada attiecīgajā laikā, liecina kompānijas paziņojums "NASDAQ OMX Riga" biržā.

Visstraujākais realizācijas pieaugums šī gada deviņos mēnešos vērojams Taivānā, kur pieaugums sasniedza astoņas reizes, Latvijā - četras reizes, Lielbritānijā - divas reizes, Krievijā - par 30%. Olainfarm lielākie noieta tirgi šā gada deviņos mēnešos bija Krievija, Ukraina, Latvija, Baltkrievija, Lielbritānija un Kazahstāna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas