Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Reverta pirmajā ceturksnī atguvusi 16,7 miljonus eiro

Reverta 2013. gada 1. ceturksnī ir samaksājusi Valsts kasei 7,1 miljonu eiro lielu procentu maksājumu par savulaik „Parex bankā” veikto ieguldījumu. Kopumā pārskata periodā no problemātisko aktīvu izstrādes un realizācijas ir izdevies atgūt 16,7 miljonus eiro, un neilgi pēc perioda beigām Valsts kasē ieskaitīti vēl 5,9 miljoni eiro, norāda banka. 

Tāpat kā iepriekš, arī šajā pārskata periodā Valsts kasei veiktajiem maksājumiem nepieciešamie finanšu līdzekļi ir galvenokārt atgūti kredītu restrukturizācijas un atsevišķu prasījuma tiesību pārdošanas rezultātā. Pārskata perioda beigās sabiedrības pārziņā atradās 2386 kredītlietas, kas nodotas piedziņas darbību veikšanai. 

Kristofers Gviljams vienlaikus ar gandarījumu par sasniegtajiem pozitīvajiem rezultātiem norāda, ka valsts ieguldījumam nepieciešamos līdzekļus atgūt kļūst aizvien grūtāk: „Pakāpeniski izstrādājot un atgūstot problemātiskos kredītus, mūsu aktīvu portfelī palielinās to kredītu īpatsvars, kuru atgūšana ir īpaši sarežģīta un prasa būtiskus resursus, tostarp laiku un cilvēkresursus. Arī pārlieku ilgo, līdz ar to nereti neefektīvo tiesvedību rezultātā samazinās sabiedrības pārvaldībā esošā kredītportfeļa vērtība, kas  nozīmē arī kopumā mazāku atgūto  līdzekļu apjomu”.

Kopš 2012. gada pēdējā ceturkšņa ir ievērojami pieaudzis no nekustamo īpašumu portfeļa objektu pārdošanas atgūto naudas līdzekļu apjoms. Izsolēs, kurās tiek pārdoti sabiedrības ieķīlāti vai ar piedziņas atzīmi apgrūtināti nekustamie īpašumi, trešās personas ir nosolījušas 120 īpašumus par kopējo summu 3,3 miljoni eiro. Kopumā pārskata periodā sabiedrība ir nodrošinājusi savu dalību 362 nekustamo īpašumu izsolēs. Pēc nepieciešamo darbu veikšanas pārskata perioda beigās pārdošanā bija izlikti aptuveni 370 nekustamo īpašumu objektu ar kopējo tirgus vērtību 30 miljonu eiro apmērā. 

Regulāri veidotie uzkrājumi problemātiskajiem kredītiem, kā arī procentu izdevumu pārsvars pār procentu ieņēmumiem ir galvenās pozīcijas sabiedrības finanšu rezultātu zaudējumu sadaļā. Jāatgādina, ka šī pozīcija neietekmē sabiedrības faktiskos darbības rezultātus vai naudas plūsmu, tā kā sabiedrības pastāvēšanas mērķim (savulaik „Parex banka” izsniegto problemātisko kredītu atgūšana) un ar to saistītajam atšķirīgajam darbības modelim nav piemērojams citā segmentā strādājošu kompāniju, tostarp kredītiestāžu, vērtējums. 

AS „Reverta” problemātisko aktīvu portfelis ir sadalīts starp Baltijas un NVS valstīm, Latvijā tiek atgūti aptuveni 60% no parādiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas