Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Rīgas satiksme iepirks 20 Škoda tramvajus 4.maršrutam

Uzņēmums Rīgas satiksme noslēdzis 62,6 miljonus vērtu līgumu ar Čehijas kompāniju Škoda Transportation par 20 jaunu zemās grīdas tramvaju piegādi, informē Rīgas satiksme.Pirmie zemās grīdas tramvaji no šīs piegādes Rīgā parādīsies 2017.gada pirmajā pusē, savukārt visu _Škoda 15T Riga _tramvaju piegādei jānotiek līdz 2017.gada beigām. Jaunais tramvaju iepirkums neietekmēs sabiedriskā transporta biļešu cenas Rīgā. Paredzēts, ka jaunie zemās grīdas tramvaji kursēs 4.tramvaju maršrutā Imantas virzienā.

Visi jaunie zemās grīdas tramvaji tiks aprīkoti ar kondicionēšanas iekārtām, pielāgotu sistēmu elektroniskās norēķinu sistēmas vajadzībām, monitoriem, video novērošanu, pasažieru skaitīšanu, apkopei nepieciešamajām rezerves daļām, kā arī citu aprīkojumu.

Noslēgtais līgums ar kompāniju Škoda Transportation paredz, ka uzvarētājam jāsaražo un jāpiegādā 15 trīs sekciju un 5 četru sekciju zemās grīdas tramvaji. Tramvajiem jābūt piemērotam pasažieriem ar īpašām vajadzībām un ierobežotām pārvietošanās spējām. Tāpat tramvajiem jābūt droši ekspluatējamiem esošajā Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta infrastruktūrā bez pārbūvēm. Tramvaju garantijas laiks ir trīs gadi, bet kalpošanas laiks – 30 gadi, informē Rīgas satiksme.

Viena 3 sekciju tramvaja Škoda 15T Riga 2 cena ir 2,7 miljoni eiro, bet viena 4 sekciju tramvaja Škoda 15T Riga 2A cena ir 3,5 miljoni eiro. Iepirkuma procedūras rezultātā noslēgtā iepirkuma līguma izpilde tiks nodrošināta ar piegādātāja piesaistītu finansējumu. Pirkuma maksas atmaksas termiņš ir 15 gadi no iepirkuma līguma noslēgšanas dienas ar labvēlības periodu – trīs gadi. Procentu likme – 2,7% + 6 MEURIBOR. Līguma kopējā summa ir 62 591 477 eiro. Līgums paredz ne tikai 20 zemās grīdas tramvaju iegādi, bet arī ekspluatācijas nodrošināšanai nepieciešamos materiālus un iekārtas.

Rīgas satiksme atgādina, ka iepirkumam par 20 zemās grīdas tramvaju iegādi pēc iepirkuma procedūras izsludināšanas tika saņemti trīs pieteikumi, savukārt par iepirkuma nolikumu pirms pieteikuma iesniegšanas interesi izrādīja 22 potenciālie kandidāti. Pēc nepieciešamo dokumentu izvērtēšanas atbilstoši iepirkuma procedūrai viens pretendents tika noraidīts kā nolikuma prasībām neatbilstošs, savukārt vēl viens pretendents noteiktajā termiņā neiesniedza savu piedāvājumu un rakstiski apliecināja, ka nav gatavs saražot Rīgai nepieciešamos zemās grīdas tramvajus.

Patlaban Rīgas satiksmei kopumā ir 189 tramvaji, no kuriem 26 ir ar zemo grīdu. Esošie zemās grīdas tramvaji kursē 6. un 11.tramvaju maršrutos, kuri ir pilnībā pielāgoti zemās grīdas tramvaju kursēšanai Rīgā. Iepriekšējais zemās grīdas tramvaju iepirkums noslēdzās 2008.gadā. Saskaņā ar līgumu, kas noslēgts starp Rīgas satiksmi un izsludinātā konkursa uzvarētāju Škoda Transportation, Rīga ir saņēmusi 26 zemās grīdas tramvajus, no kuriem 20 ir trīs sekciju un 6 – četru sekciju tramvaji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas