Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ryanair investēs 200 miljonus ASV dolāru divu lidmašīnu bāzes izveidē lidostā Rīga

Īrijas zemo cenu aviokompānija Ryanair investēs 200 miljonus ASV dolāru divu lidmašīnu bāzes izveidē starptautiskajā lidostā Rīga, trešdien mediju pārstāvjiem pavēstīja lidsabiedrības komercdirektors Džeisons Makginess.

Viņš norādīja, ka no oktobra, kad jaunā bāze būs gatava, Ryanair grupas uzņēmumi, tostarp meitasuzņēmums Buzz, no Rīgas nedēļā veiks kopumā 95 lidojumus 30 dažādos maršrutos.

Aviokompānija no Rīgas plāno piedāvāt lidojumus 16 jaunos maršrutos - piecus lidojumus nedēļā uz Varšavu Polijā, četrus lidojumus nedēļā uz Sandefjordu Norvēģijā, trīs lidojumus nedēļā uz Orhūsu Dānijā, Budapeštu Ungārijā, Gēteborgu Zviedrijā, Romu Itālijā, kā arī pa diviem lidojumiem nedēļā uz Bristoli Lielbritānijā, Krakovu Polijā, Kijevu un Ļvovu Ukrainā, Malagu Spānijā, Memingenu Vācijā, Palermo Itālijā, Parīzi Francijā, Frankfurti Vācijā un Venēciju Itālijā.

"Mēs priecājamies paziņot par jaunas bāzes atklāšanu Rīgā, kas veicinās ekonomikas atlabšanu un starptautisko savienojamību, no oktobra beigām piedāvājot kopumā 30 maršrutu, tostarp 16 jaunus savienojumus. Tas ir nozīmīgs paziņojums Ryanair grupai un liels stimuls Buzz Latvijā, radot 60 darbavietu," pauda Makginess.

Lidostas Rīga publiskotā informācija liecina, ka Ryanair šogad pirmajā ceturksnī pārvadāja 10,4% no lidostā Rīga apkalpotajiem pasažieriem, ierindojoties otrajā vietā aiz Latvijas nacionālās aviokompānijas airBaltic, kura pārvadāja 69,2% no kopējā pasažieru skaita.

Starptautiskā lidosta Rīga ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

pievienota 2.-4. rindkopa

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas