Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Saskaņa sagaida tūlītēju GKR rīcību jautājumā par sadarbību ar Neatkarīgo deputātu frakciju

Partijas Saskaņa Rīgas domes frakcija nav ar mieru gaidīt līdz nākamajai nedēļai un grib tūlītēju Gods kalpot Rīgai! (GKR) lēmumu jautājumā par sadarbību ar Neatkarīgo deputātu frakciju (NDF), aģentūrai LETA atzina Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Anna Vladova (S).

Viņa paziņoja, ka rīt, 14.novembrī, plkst.13 tiks sasaukta frakcijas un partijas valdes sēde, un nav izslēgts, ka Saskaņa nolems izstāties no koalīcijas.

"Man ir kauns iziet uz ielas un skatīties acīs vēlētājiem. Tā turpināties nedrīkst, un mēs gribam lēmumus," sacīja Vladova.

Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) aģentūrai LETA atzina, ka, neraugoties uz Saskaņas vēlmi pieņemt lēmumus nekavējoties, GKR neplāno pakļauties šantāžai un neko nesasteigs.

Vienlaikus viņš neslēpa, ka, kopš GKR parakstīja koalīcijas līgumu ar Saskaņu un sadarbības līgumu ar NDF, nekāda sadarbība "nav bijusi pat tuvu". 

"Saskaņas paziņojumu var traktēt dažādi, bet vairums frakcijas biedru to traktē kā šantāžu," teica mērs, norādot, ka frakcija Saskaņas uzstādījumu pieņēmusi zināšanai un nolēmusi veikt pārrunas ar visiem domē pārstāvētajiem spēkiem, lai runātu par iespējamo nākotnes sadarbību.

Burovs atzina, ka kopš augusta pastāvošā koalīcija pēc būtības nav strādājusi, taču viņš piekrīt, ka Saskaņas sadarbība ar NDF nav iedomājama. "Viņi [NDF] nav mums nekādi draugi, bet arī mēs negrasāmies pakļauties šantāžai," teica Burovs, norādot, ka visus lēmumus frakcija plāno pieņemt tikai nākamnedēļ pēc valsts svētkiem.

Saskaņas deputāti šodien atstāja arī Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdi.

Kā ziņots, partija Saskaņa piekrīt turpināt darbu Rīgas domes koalīcijā pie nosacījuma, ja GKR pārtrauks sadarbību ar NDF, šodien pēc Rīgas domes Saskaņas frakcijas sanāksmes paziņoja frakcijas pārstāve, Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Anna Vladova (S).

Savukārt GKR paziņojusi, ka nekādus lēmumus sasteigt negrib un grib atlikt jautājumu līdz nākamajai nedēļai. 

Ja tiks nolemts neturpināt sadarbību ar NDF, Saskaņai un GKR būs 28 deputātu balsis. Bez viņiem domē ir vēl 32 deputāti.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

Barans Baranovičs Okolakovs
B
Jauniete ir pārāk kategoriska. No viņas saceļas mati uz galvas.
Valters
V
Kad paskatos uz šo muuu..piedodiet--redzu tos miljonus okupācijas laikā aizbēgušo no CCCP uz LPSR..
Saeima
S
Latvijas tauta pilnīgi nekad nesagaidïs civilizētu dzīvi pārticīgā valstī, jo piedirsto pauru mērkaķi vienmēr pirdïs balsot par cûkiniem un svoločiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas