Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tele2: IUB lēmums Rīgas pašvaldības mobilo sakaru iepirkumā apliecina iepirkumu sistēmas bezjēdzīgumu

Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmums ļaut Rīgas pašvaldībai turpināt iepirkumu, kur piedāvājumu iesniedzis viens pretendents, kuram iepirkums ticis pielāgots, faktiski apliecina, ka mobilo sakaru publisko iepirkumu sistēma Latvijā ir sapuvusi, uzskata Tele2.

No pēdējā pusotra gada laika izsludinātajiem publiskajiem iepirkumiem 77 % gadījumu uzvarējis viens pretendents – vēsturiskais operators. Turklāt gandrīz trešdaļā iepirkumu startējis tikai šis viens pretendents, jo pārējie tirgus dalībnieki ir atteikušies tajos piedalīties.

“Tele2” uzskata, ka šobrīd brīva un godīga konkurence mobilo sakaru publiskajos iepirkumos faktiski nav iespējama, jo IUB un citas institūcijas ignorē atbildīgās nozares ministrijas izstrādātās rekomendācijas šādu iepirkumu veikšanā, turpinot 20 gadus novecojušu un radikāli atšķirīgu praksi no citām Eiropas valstīm, t.sk. Lietuvas un Igaunijas.

To, ka ir nopietnas problēmas ar publiskajiem iepirkumiem vēlreiz apliecina Rīgas pašvaldības iepirkums, kurā startēja tikai viens pretendents, jo citi tirgus spēlētāji atteicās šādā iepirkumā piedalīties.

“Grūti atrast vārdus, lai raksturotu situāciju, kas valda mobilo sakaru publisko iepirkumu jomā, jo ievērojama daļa šo iepirkumu ir veidoti tā, lai uzvarētu viens konkrēts tirgus spēlētājs. Ja privātpersonu segmentā starp trim mobilo sakaru operatoriem valda asa, bet godīga konkurence, tad valsts un pašvaldību iepirkumos tādas nav, un tajā faktiski valda monopols,” saka “Tele2” komercdirektors Raivo Rosts. “Ja valsts tiešām ir tik bagāta un uzskata, ka publisko iepirkumu sektors un viens mobilo sakaru operators ir īpaši jāaizsargā, tad būtu labi to skaidri definēt, lai visiem tirgus dalībniekiem ir skaidri spēles noteikumi. Citādāk šobrīd tiek rīkoti pseido iepirkumi, nelietderīgi tērējot visu pušu resursus. Bet tikai nesakiet, ka šāda pieeja Eiropas Savienības dalībvalstī ir atbalstāma, jo tā drīzāk piestāv valstīm, kurās valda cita veida režīms un darbojas cita ekonomiskā sistēma.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas