Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vienotība apsver iespēju virzīt savu veselības ministra amata kandidātu (papildināts 13:15)

Vienotība būtu gatava uzņemties atbildību par veselības aprūpes nozari un apsvērs iespēju virzīt savu veselības ministra amata kandidātu.

Partijas priekšsēdētājs Andris Piebalgs aģentūrai LETA sacīja, ka Vienotība apsver iespēju virzīt savu kandidātu, taču šis jautājums vēl tiek apspriests ar Vienotības valdes locekļiem.

Pēc Piebalga domām, Vienotībai būtu jāvirza savs ministra amata kandidāts. Viņš pauda cerību, ka partijas valdes locekļi atbalstīs šo nostāju. Politiķis uzsvēra, ka "Vienotībai" ir programma un redzējums par nozares reformām. Piebalgam padomā ir vairāki iespējamie kandidāti šim amatam, tomēr viņš pagaidām tos nevēlējās atklāt.

Vienotības Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa atgādināja, ka šis politiskais spēks bija gatavs uzņemties atbildību par veselības nozari jau šīs valdības veidošanas laikā. Vienotībai ir redzējums par izmaiņām nozarē un vairāki spēcīgi ministra amata kandidāti, piebilda politiķe.

Vienotības valde uzsver, ka Ministru prezidents Māris Kučinskis nedrīkst kavēties ar nākamā veselības ministra nominēšanu, par ministra darba prioritāti nosakot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem.

"Nākamajam veselības ministram būs jāspēj nodrošināt vienmērīgu veselības aprūpes pakalpojumu sadalījumu starp reģioniem un galvaspilsētu, jārisina reģionālo slimnīcu finansējuma problēmas, kā arī nekavējoties jāstrādā pie veselības obligātās apdrošināšanas sistēmas ieviešanas, kuras koncepcijai saskaņā ar Kučinska valdības deklarācijā noteikto jābūt izstrādātai līdz šī gada jūlijam," paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem norāda Vienotība.

Politiskais spēks arī būtu gatavs uzņemties atbildību par Veselības ministriju. "Vienotība jau iepriekš vērsusi premjera uzmanību uz to, ka līdzšinējā ministra vadībā Veselības ministrijas īstenotā politika nav bijusi pietiekami orientēta uz to, lai piedāvātu efektīvākos un pacientiem labākos risinājumus," norādīts partijas valdes paziņojumā.

Līdz šim veselības ministra amats bija Zaļo un zemnieku savienības pārraudzībā.

Kā ziņots, veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) šodien iesniedzis demisijas rakstu, un Kučinskis viņa demisiju ir pieņēmis.

Ministru prezidents pavēstīja, ka Belēvičs ir melojis viņam saistībā ar "rindu lietu". Kučinskis pauda nosodījumu Belēviča melošanai, tomēr piebilda, ka nu jau demisionējušais ministrs viņam skaidrojis, ka "kaut kur ticis ierauts". Premjers sacīja, ka šajā gadījumā bija jāizrāda vīrišķība un jāatzīst izdarītais.

Līdz ar Belēviča atkāpšanos veselības ministra pienākumi uz laiku tiek uzticēti satiksmes ministram Uldim Augulim (ZZS). Tomēr premjers pauda, ka iespējami ātrāk ir jāatrod jauns veselības ministrs, jo jābūt drošībai, ka iesāktās reformas nozarē turpināsies. Jaunajam ministram būs jāspēj tikt galā ar valdības rīcības plānā noteikto, sacīja Kučinskis.

(ziņa papildināta ar 5.-7.rindkopu) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas