Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Āboltiņa: Jaunā Saeima ir daudz sašķeltāka nekā iepriekšējā sasaukuma parlaments

12.Saeima, kurā iekļuva sešas partijas, ir sašķeltāka nekā iepriekšējā sasaukuma parlaments, pirmdien intervijā LTV raidījumā _Rīta Panorāma _sacīja partijas Vienotība līdere, bijusī parlamenta priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.  

Viņa atzina, ka parlaments tagad ir sašķeltāks, jo 51 balsi no 100 nevar iegūt divas partijas vien, un tas liek vairāk ieklausīties opozīcijā, bet opozīcijai pašai jāatrod veids, kā sadarboties ar koalīciju.

"Jāatzīst, ka 12.Saeimā opozīcija ir redzamāka un parlamentā notiek debates gan pēc būtības, gan izrādīšanās pēc, taču debates ir parlamenta darba neatņemamā daļa," norādīja Āboltiņa.

Savukārt koalīcijā pašlaik norit konstruktīvas darbs, galvenais uzdevums ir budžets, un katrs ministrs saprot savu atbildību. Āboltiņa atzina, ka, strādājot šajā koalīcijā, nebūs vienkārši, bet pauda cerību, ka dialogā varēs rast kopīgu risinājumu, jo budžets jāpieņem.

Āboltiņa arī pastāstīja, ka, atstājot parlamenta priekšsēdētājas amatu, jūtas labi, jo tagad var pārvietoties bez apsardzes un pašai vadīt auto, kas ir privilēģija, ko var novērtēt tikai tad, kad to atņem.

Tā kā Āboltiņa šobrīd ir Nacionālās drošības komisijas vadītāja, jāatrisina arī vairāki drošības jautājumi. "Dienas kārtībā būs arī jautājumi saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB), kas vēl joprojām nav atrisināti," norādīja Āboltiņa.

Tāpat NDK strādās, lai stiprinātu valsts drošības jautājumus, kas skar gan robežsardzi, gan informatīvo telpu, kuru turpina izmantot Krievija, lai Latvijas iedzīvotājos sētu šaubas. NDK arī strādās, lai rastu risinājumu saistībā ar uzturēšanās atļaujām, Rīta Panorāmai uzsvēra NDK vadītāja.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas