Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Āboltiņa: NA bezatbildīgā rīcība ar budžetu saistāma ar izpatikšanu sponsoriem

Nacionālās apvienības (NA) rīcība, nepiedaloties balsojumā par nākamā gada budžeta likumprojekta nodošanu vērtēšanai Saeimā, par ieganstu minot neatrisināto jautājumu par termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu nekustamā īpašuma iegādei, varētu būt saistāma ar NA izpatikšanu sponsoriem, ceturtdien pēc Saeimas sēdes sacīja parlamenta spīkere Solvita Āboltiņa (Vienotība).

"Viņu patiesais mērķis nav novērst draudus drošībai un imigrācijai - tad būtu jārunā par visu uzturēšanās atļauju pārskatīšanu. Nacionālā apvienība runā tikai pret uzturēšanās atļaujām nekustamā īpašuma iegādei. Tas varētu būt saisīts ar NA sponsoru naudu un atbalstu," teica Āboltiņa.

Viņa NA rīcību sauca par "klaji bezatbildīgu", jo 2014.gada budžeta projekts paredz tādus pasākumus kā minimālās algas palielinājums, pašu ultimāta rezultātā palielinātas māmiņalgas, palielināts neapliekamais minimums par apgādājamiem, lielākas algas pedagogiem un policistiem un citi pasākumi.

"Tā tiešām ir bezatbildīga rīcība, nepaskaidrojot sabiedrībai, kāpēc šādā veidā tiek spēlēts teātris un neatbalstīts arī pašu sagatavots budžets," nikni sacīja Āboltiņa, piebilstot, ka nākamā gada budžetā pieaugums nodrošionāts arī tieslietu un kultūras nozarēm, kas valdībā ir NA pārraudzībā.

Tikmēr NA teic, ka ar savu nepiedalīšanos balsojumā par budžeta nodošanu komisijām nav draudējuši izgāzt budžetu, turklāt balsu tā nodošanai būtu pieticis arī bez opozīcijā esošās ZZS. Valdība kristu tad, ja koalīcija nenobalsotu par budžetu 1. vai 2.lasījumā, taisnojās NA pārstāvis Imants Parādnieks.

Jau vēstīts, ka par valsts budžeta nodošanu komisijām ceturtdien nenobalsoja Nacionālās apvienības (NA) deputāti. Savukārt opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāti to atbalstīja. Bez ZZS balsīm budžets skatīšanai komisijās būtu nodots, taču tikai kā caur adatas aci - vien ar divu balsu pārsvaru.

Par budžetu nobalsoja 54 tautas kalpi no Vienotības, Reformu partijas un opozīcijā esošās ZZS, kā arī neatkarīgie deputāti. Pret budžeta virzību bija tikai divi - Jānis Ādamsons (Saskaņas centrs) un pie frakcijām nepiederošais deputāts Vladimirs Reskājs. 24 Saskaņas centra deputāti balsojumā atturējās, bet 13 deputāti nebalsoja, to vidū 11 NA, viens SC un viens neatkarīgais deputāts Jānis Junkurs, kurš arī ir koalīcijas pārstāvis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas