Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Aizsardzības ministrs: Valsts aizsardzības mācības ieviešana ambiciozi jāturpina arī nākamajā gadā

Ir paveikts liels darbs valsts aizsardzības mācības (VAM) ieviešanā, bet tas ambiciozi jāturpina arī nākamajā gadā, ceturtdien atklājot Jaunsardzes centra gada noslēguma sanāksmi, norādīja aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Ir jāņem vērā, ka pasaulē šis bijis izaicinājumiem pilns laiks un sabiedrības gatavība iesaistīties, patriotisms un vēlme aizstāvēt savu dzimteni šodien ir ļoti svarīga, uzskata ministrs. Vienlaikus liela nozīme esot arī sabiedrotajiem.

Ministrs pauda atzinīgus vārdus par Jaunsardzas centra līdz šim paveikto. "Ir paveikts liels darbs Valsts aizsardzības mācības ieviešanā. Tas ambiciozi jāturpina arī nākamajā gadā, " uzsvēra ministrs.

Jau ziņots, ka viens no galvenajiem izaicinājumiem 2024.gadā būs VAM īstenošana, kas no 1.septembra būs obligāta visās vidējās izglītības iestādēs. Latvija ir pirmā valsts Eiropā, kas ievieš valsts aizsardzības mācību kā obligātu priekšmetu vispārējā vidējā izglītībā.

Galvenais šī mācību priekšmeta izvirzītais mērķis ir veicināt patriotismu un sniegt iespēju apgūt militārās pamatiemaņas, veidojot Latvijai lojālus pilsoņus, kas ir būtiski visaptverošas valsts aizsardzības kontekstā.

Kad šis priekšmets skolās kļūs obligāts, katru gadu to apgūs aptuveni 20 000 jauniešu, no kuriem aptuveni 2000 ik gadu būs pabeiguši valsts aizsardzības mācības nometnes un ieguvuši prasmes, kas atbilst 1.līmeņa militārajai pamatapmācībai.

2024.gadā Jaunsardzes centrs turpinās intensīvu darbu pie nepieciešamo jaunsargu instruktoru skaita sasniegšanas, izglītības un kvalifikācijas nodrošināšanas, lai realizētu Valsts aizsardzības mācības pasniegšanu visās Latvijas izglītības iestādēs.

Jaunsardzes centrs organizē valsts aizsardzības mācības apguvi vidusskolās un tehnikumos, kā arī īsteno Jaunsardzes interešu izglītību. Jaunsardzes kustība šogad atzīmēja 31.gadadienu, un pašlaik tajā iesaistās 8774 jaunsargi no visas Latvijas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas