Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

ĀM: Latvijas valstspiederīgie Taizemē notikušajos sprādzienos nav cietuši

Latvijas valstspiederīgie Taizemē notikušajos sprādzienos nav cietuši, liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) ieraksts sociālajā vietnē Twitter.

Ministrija norādījusi, ka saskaņā ar Latvijas goda konsula Taizemē rīcībā esošo informāciju Latvijas valstspiederīgie sprādzienos nav cietuši.

LETA jau vēstīja, ka ĀM aicina ceļotājus regulāri sekot līdzi informācijai par politiskās un drošības situācijas attīstību valstī, kā arī pārliecināties par uzturēšanās vietas drošību, norādot, ka valstī pastāv augsti terorisma draudi.

Latvijas ĀM aicina izvairīties no cilvēku pulcēšanās vietām, būt īpaši uzmanīgiem un vērīgiem, uzturoties sabiedriskās vietās, un sekot līdzi vietējo varasiestāžu norādījumiem. Ceļotājus, kuri atrodas Taizemes kūrortos vai plāno turp doties, ministrija aicina sazināties ar tūroperatoriem vai lidsabiedrībām, precizējot, vai ceļojuma norise tiks īstenota saskaņā ar plānoto.

Tāpat ministrija aicina ceļotājus regulāri sekot līdzi informācijai par politiskās un drošības situācijas attīstību valstī, kā arī pārliecināties par uzturēšanās vietas drošību. Valstī pastāv augsti terorisma draudi.

Ņemot vērā nestabilo drošības situāciju valstī, ĀM neiesaka doties uz Taizemes un Kambodžas pierobežu, kā arī uz provincēm Taizemes un Malaizijas pierobežā - Patānī, Jala, Narāthivāta un Sonkhla.

Ārkārtas situācijā ministrija aicina nekavējoties sazināties ar Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni +371 26 33 77 11 vai e-pastu [email protected].

Tāpat ĀM stingri iesaka jebkuram, kas dodas uz ārvalstīm, pirms ceļošanas iegādāties dzīvības un veselības apdrošināšanas polisi, kas paredz arī repatriāciju slimības vai nāves gadījumā, kā arī reģistrēties Konsulārajā reģistrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas