Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

AM: Minējumi par NATO karabāzes būvniecību Krievijas pierobežā ir viltus ziņa

Aizsardzības ministrija (AM) uzskata par viltus ziņām un noliedz publiskajā telpā izplatītās baumas par it kā esošiem plāniem būvēt NATO karabāzi Krievijas pierobežā.

AM Militāri publisko attiecību departamenta direktors Kaspars Galkins aģentūrai LETA skaidroja, ka aizvadītajā nedēļā laikraksts Vesti Segodnja, kas interneta vidē atrodams kā Baltijas balss, publicējusi nepatiesu informāciju par it kā plānotu NATO militārās bāzes izveidi Audriņu lidlaukā.

Galkins norādīja, ka patlaban raksts no konkrētā medija mājaslapas ir izņemts, taču tulkotā formā joprojām atrodams Krievijas propagandas medijā Sputnik. Rakstā bija uzsvērts, ka jūlijā pirms brīvdienām Ministru kabinets pieņēmis lēmumu par nekustamā īpašuma Lidlauks Rēzekne 1 Audriņu pagastā pārņemšanu valsts īpašumā.

Laikraksts vēstīja, ka nekustamais īpašums Rēzeknes novada pašvaldībai nav nepieciešams un pašvaldība ir pieņēmusi lēmumu to bez atlīdzības nodot valstij. Izdevums poētiski vēstīja, ka tagad Audriņu pagastā gaidāmi NATO "tērauda putni" - modernajiem iznīcinātājiem lidlauks gan esot pārāk mazs, toties kara helikopteriem tas esot ideāli piemērots.

Galkins apgalvoja, ka informācija nav patiesa. AM pārstāvis skaidroja, ka Rēzeknes lidlauks un tā skrejceļš pilnā apmērā nekad nav bijis AM valdījumā. Četras zemes vienības, uz kurām atrodas skrejceļa daļas, pieder privātpersonām.

Saskaņā ar Ministru kabineta 2015.gada rīkojumu, AM sev piederošo lidlauka un skrejceļa daļu bez atlīdzības nodeva Rēzeknes novada pašvaldības īpašumā. Savukārt 2018.gadā pašvaldība informēja AM, ka iepriekš pārņemtais nekustamais īpašums tai tomēr nav nepieciešams, un lūdza to bez atlīdzības pieņemt atpakaļ AM valdījumā.

Šādu lēmumu valdība apstiprināja šī gada 16.jūlijā. Lai risinātu jautājumu par lidlauka skrejceļa uzturēšanu un apsaimniekošanu, ar pārējiem lidlauka teritorijas nekustamo īpašumu saimniekiem plānots apspriest zemes gabalu nomu Civillikumā noteiktajā kārtībā.

Aizsardzības ministrija nekad nav interesējusies par šo daļu atsavināšanu, kā arī lidlauka teritorijā netiek plānots veidot NATO bāzi, apgalvoja Galkins. Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā nu jau atkal AM piederošajai zemes vienībai ir reģistrēts apgrūtinājums - ceļa servitūta teritorija. Tāpat kadastra informācijas sistēmā noteikts, ka šīs zemes vienības galvenā saimnieciskā darbība ir lauksaimniecība.

Galkins atgādināja, ka lidlauka tuvumā jau vairākus gadus darbojas Nacionālo bruņoto spēku tālas darbības trīsdimensiju radars, kas kontrolē gaisa telpu. Lidlauku militārās lidmašīnas un helikopteri neizmanto.

Arī nesen AM izsludinātais iepirkums par ārējo ugunsdzēsības tīklu izbūvi Rēzeknes lidlaukā attiecas tikai uz radaru, apgalvoja Galkins.

 

Top komentāri

Vecsčekists
V
Protams, ka šie minējumi ir viltus ziņa... bet, kādi nu šai viltus ziņai uztaisīja lielu reklāmu un pacēla šo ziņu nepelnītos augstumos, kur nu jau viņa jūtas kā ZIŅA.
Irlielāmērāticams
I
ka priekš modernās aviācijas "pierobeža" ir Tukums. Dažiem simtiem kilometru nav nekādas nozīmes. Koncentrēt nozīmīgus spēkus robežas tiešā tuvumā būtu muļķīgi. Staļins par to dabūja pārliecināties.
kremlin.ru
k
Krievijas "medijus=idiotus" , kā paši krievi mīl šādos gadījumos teikt: "Pridurka toļko mogila izļečit".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas