Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

ĀM valsts sekretārs tiekas ar jaunieceltajiem Itālijas un Austrālijas vēstniekiem

2019. gada 14. novembrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs akreditācijas vizītē tikās ar jaunieceltajiem Itālijas un Austrālijas vēstniekiem, pārrunājot valstu turpmāko sadarbību un savstarpējās interesēs.

Pelšs apsveica Itālijas jauno vēstnieku Stefāno Mariu Taliani de Markio ar stāšanos amatā, paužot gandarījumu par abu valstu draudzīgo politisko dialogu un pateicās par Itālijas nozīmīgo ieguldījumu Baltijas valstu drošības stiprināšanā. Valsts sekretārs atzīmēja, ka Itālija ir svarīgs Latvijas ārējās tirdzniecības partneris.

Atzīmējot līdzšinējās labās Latvijas un Itālijas attiecības, Taliani de Markio pauda apņēmību turpināt attīstīt abu valstu sadarbību, īpaši uzsverot ekonomikas, izglītības un kultūras jomas. Sarunā amatpersonas apmainījās viedokļiem par Eiropas Savienības (ES) dienaskārtības jautājumiem un drošības politikas aktualitātēm.

Sarunā ar jauno Austrālijas vēstnieku Bernardu Džozefu Filipu valsts sekretārs pārrunāja abu valstu kopīgās intereses un vērtībās, kā arī novērtēja labo Latvijas-Austrālijas un ES-Austrālijas sadarbību. Viņš pauda cerību, ka jau aizsāktās sarunas par ES-Austrālijas Brīvās tirdzniecības līgumu tiks noslēgtas tuvākajā laikā.

Pelšs norādīja, ka pēdējo gadu laikā ir novērojama izaugsme valstu attiecībās, īpaši izceļot ekonomikas jomu. Lai saglabātu šādu tendenci, nepieciešams turpināt darbu, stiprinot līgumtiesisko bāzi, īpaši izceļot Dubultnodokļu konvencijas noslēgšanas nozīmi, kas pavērtu jaunas tirdzniecības un uzņēmējdarbības iespējas, veicinātu investīciju plūsmu palielināšanos un stiprinātu noteikumos balstītu starptautiskās tirdzniecības sistēmu, norādīja valsts sekretārs.

Neraugoties uz budžeta izskatīšanas procesā atlikto lēmumu par vēstniecības atvēršanu, Ārlietu ministrija izprot vēstniecības Austrālijā nozīmi un turpinās to atkārtoti virzīt nākamo gadu budžeta plānošanas procesā.

Vēstnieki Ārlietu ministrijā iesniedza akreditācijas vēstules kopiju. Itālijas vēstnieks pie Valsts prezidenta Egila Levita akreditējās šī gada 8. novembrī, Austrālijas vēstnieks – 15. novembrī.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas