Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Amatā jau rosās pirmie laivotāji

Sākoties ledus iešanai, Amatas upē jau novēroti pirmie laivotāji, aģentūrai LETA pastāstīja Amatas novadā esošajā Āraišu Arheoloģiskajā parkā.

Āraišu Arheoloģiskajā parkā norādīja, ka Amatā pēdējā laikā novēroti vairāki laivotāji, taču sīkāku informāciju parka pārstāvji sniegt pagaidām nevarēja.

Kā norādīts parka mājaslapā, šīs upes raksturs un tajā sastopamie šķēršļi ir vienkārši, taču tie var būt bīstami pavasara līmenī un prasa iemaņas, kuru neesamība var provocēt nepatīkamas avārijas situācijas un ietekmēt spēju veikt maršrutu.

Aktīvās laivošanas sezona Baltijas valstīs ilgst no ledus iziešanas brīža līdz septembra vidum. Ledus iziešana parasti notiek aprīļa vidū. Vienlaikus Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumi liecina, ka Latvijas upes jau ir pārsvarā brīvas no ledus.

Jau ziņojām, ka saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumiem Latvijas upes ir pārsvarā brīvas no ledus. Ledus sega saglabājas tikai atsevišķos upju posmos - galvenokārt Vidzemes upēs. Vietām vērojama ledus iešana, krastos - paliku piesalas.

Tuvākajās diennaktīs gaidāmais sals veicinās ūdens līmeņa krišanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas