Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Anglijā mītošie latvieši Jāņus svinēs britu karaliskās pils parkā

Britu karaliskās Rokingemas pils īpašumos Anglijā, Korbijā, no 19.jūnija līdz 21.jūnijam notiks Jāņu svinības ārpus Latvijas dzīvojošajiem tautiešiem, informē latviešu izklaides pasākumu organizatori Anglijā - apvienība Bērzes strazdi.

Bērzes strazdi Līgo svētku svinības Lielbritānijā rīko jau ceturto gadu pēc kārtas. Ar katru gadu latviešu skaits tajās pieaug. Pirmajos rīkotajos Jāņos Anglijas latviešu īpašumā Mūsmājas ieradušies aptuveni 970 cilvēki, pērn Daugavas Vanagu lauku īpašumā Mūsmājas jau bija 2300 svinētāju. Šovasar Bērzes strazdi ir sagādājuši Lielbritānijā dzīvojošajiem latviešiem vēl grandiozāku pārsteigumu, piedāvājot nosvinēt Līgo svētkus vairāk nekā 900 gadus senās Rokingemas pils īpašumos.

Svinības 52 hektārus lielajā Rokingemas pilsmuižas Lielajā parkā norisināsies no 19.jūnija līdz 21.jūnijam. Agrajiem līgotājiem būs iespēja iesildīt balsis un deju soli ar latviešu dziesmām grupas Dakota un kavermūzikas virtuozu Mazie rakari izpildījumā. Visu svētku garumā svinētājus priecēs dejotāji, dziedātāji, koklētāji un aktieri, aktivitātes bērniem ar baloniem, klauniem, radošām darbnīcām un sportiskām izklaidēm latviskā garā. Būs arī Jāņu tirdziņš ar gardajiem latviešu labumiem, alu, amatnieku rokdarbiem, Jāņu vainaga pīšana un Lielā Jāņu ugunskura iedegšana un apdziedāšana, kā arī jestrā un tradicionālā nakts balle līdz rītausmai ar dzīvajām grupām Mazie rakari, Dakota un Credo. Vēl varēs baudīt teātra skatus no Miču-Maču Silmači un Limuzīns Jāņu nakts krāsā un citu latviešu filmu skatīšanos brīvdabas kino zem klajas debess.

"Mēs, visa latviešu sabiedrība, esam pelnījuši Anglijā piedzīvot šos svētkus. Turklāt fantastiskais pļavas ielejas reljefs ar skatuvei piemērotu uzkalnu veido savdabīgu dabas amfiteātri. Ideāla vieta ar labu skatuvi, vērienīgu piedāvājumu no vietējiem latviešu tirgotājiem, amatniekiem un izklaides, kultūras programma visai ģimenei - tādi būs šie svētki," stāsta svētku organizators Toms Zeltiņš.

Rokingemas pils bija iecienīta slavenā angļu rakstnieka Čārzla Dikensa medību un atpūtas vieta. Tajā filmēta BBC Anglijas pilsoņu kara drāma By the Sword Divided, televīzijas seriāls Arnescote Castle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas