Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ap 150 cilvēku pie Saeimas piketā aicina iestāties par visām Latvijas ģimenēm

Šorīt pie Saeimas notika pikets, kurā ap 150 dalībnieki pulcējušies, lai iestātos par visām Latvijas ģimenēm.

Mītiņā pulcējušies lielākoties gados jauni cilvēki, bet klātesošo vidū ir arī vecāki cilvēki. Vairāki ieradušies ar dažādiem plakātiem, tajā skaitā varavīksnes krāsas , kuros vēstīts "Love is terrible thing to hate" [Šausmīgi, ja ienīst mīlestību], "Mīlestība nav drauds", "Latvijai jāsargā ģimenes", "Nojauciet šo sienu" un citiem.

Kāds no dalībniekiem ieradies, varavīksnes karogu izmantojot kā apmetni.

Kā ziņots, kustības "Dzīvesbiedri" pārstāvji cer, ka, iespējams, šajā dienā Saeimā tiks lemts par Civilās savienības likumprojekta pārņemšanu un turpmāku virzību 14. Saeimā.

Līdz šim Civilās Savienības likumprojekts 13. Saeimas laikā tika pieņemts jau divos lasījumos. Pēc kustības pārstāvju paustā, tiesas ceļā atzītas jau 28 viendzimuma ģimenes, bet 14.Saeima sāk savu sasaukumu ar šī jautājuma ignorēšanu.

"Šis likums neskar tikai viendzimuma ģimenes, tas skar visas ģimenes, kuras nav reģistrējušas savas attiecības. Ja Saeima ceturtdien nobalsos pret likumprojekta pārņemšanu, iespējams, cīņa par visu ģimeņu aizsardzību būs jāsāk no sākuma," pausta kustības "Dzīvesbiedri" paziņojumā.

Kā ziņots, deputātu vairākums ceturtdien, 8.decembrī, noraidīja 23 257 Latvijas pilsoņu kolektīvo iesniegumu "Par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību", kurā bija rosināts tiesiski atzīt ārpus laulības savienībā dzīvojošu pārus un nodrošināt viņu sociālo aizsardzību.

Šī atzīšana un aizsardzība attiektos arī uz viendzimuma pāriem.

Iepriekš arī Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vairākums noraidīja iniciatīvu.

Komisijas sēdē kustības "Dzīvesbiedri" vadītājs Kaspars Zālītis norādīja, ka uz nepieciešamību nodrošināt tiesisko aizsardzību nereģistrētiem pāriem savos lēmumos norādījusi arī Satversmes tiesa (ST)

Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece, Civiltiesību departamenta direktore Dagnija Palčevska pauda, ka iniciatīva ir atbalstāma, ņemot vērā ST spriedumu, kurā prasīta visu ģimeņu, tajā skaitā, viena dzimuma ģimeņu aizsardzība. Būtu jānodrošina arī pietiekoša sociālā aizsardzība un aizsardzība mantošanas lietās, skaidroja TM pārstāve.

Palčevska norādīja, ka Saeimai ir iespējas pārņemt 13.Saeimā nepieņemto Civilās savienības likumprojektu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas