Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Aplokšņu algas sit pa kabatu

Pašreizējā krīzes situācijā vieni no sociāli neaizsargātākajiem ir cilvēki, kas strādājuši ēnu ekonomikā, saņemot aplokšņu algu, jo tas nozīmē, ka viņiem gan dīkstāves, gan bezdarbnieka pabalsts ir ļoti niecīgs. Uz nelielo dīkstāves pabalstu apjomu saistību ar aplokšņu algām norāda arī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme. Saskaņā ar VID datiem vidējais dīkstāves pabalsts ir tikai 258 eiro, bet mazākais piešķirtais pabalsta apmērs ir nedaudz vairāk par četriem eiro.

Top komentāri

MM
M
Nodokļu sistēmu Latvijā katru gadu taisa 1.kursa studenti?___Tie, kas par maksu iestājušies?
Vecsčekists
V
Man nekādi nav saprotams tas, ka "aplokšņu algas" vispār ir iespējamas. Visvisādu speciālo dienestu darbinieku skaits uz vienu iedzīvotāju ir acīmredzami divas reizes lielāks, nekā manā jaunībā, sabiedrības izspiegošana ir tādā tehnoloģiskā pakāpē, kas Longinam Avdjukevičam pat sapņos nerādījās, stukaču uzticības telefonus reklamē praktiski visas iestādes... KĀ IESPĒJAMAS APLOKŠŅU ALGAS???
Diferencētais murgojums
D
Latvijā ir ieviests diferencētais neapliekamais minimums, kura dēļ ir ļoti lēti oficiāli maksāt mazas algas un nenormāli dārgi maksāt normālas un lielas algas. Piemēram, lai izmaksātu pirmos 366 euro (bruto min.alga), nodokļos ir jāsamaksā 167 euro, savukārt, lai izmaksātu otros 366 euro (bruto alga 990 euro), nodokļos ir jāsamaksā 338 euro (kopā 505 euro). Šāda nodokļu sistēma veicinā lētā darbaspēka un aplokšņu algu ekonomiku un nopietni bremzē pāreju uz augstākās pievienotās vērtības un augstāka legālā atalgojuma ekonomiku.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas