Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Aptauja: 43% darba ņēmēju iespēju atrast darbu vērtē kā sarežģītu

Kopumā 43% darba ņēmēju Latvijā uzskata, ka jauniešiem ir grūti atrast darbu, jo nav pietiekami daudz viņiem atbilstošu darba piedāvājumu, secināts mobilo sakaru operatora SIA Bite Latvija un personāla atlases uzņēmuma CV-Online Latvia veiktajā darba devēju un darba ņēmēju aptaujā par jauno profesionāļu iekļaušanu darba tirgū.

Uz jautājumu par šī brīža darba iespējām, 65% aptaujāto darba ņēmēju vecumā līdz 25 gadiem norādījuši, ka darbu atrast ir grūti, nav pietiekami daudz atbilstošu piedāvājumu. Tikmēr 18% šīs vecuma grupas respondentu uzskata, ka darba piedāvājumu iespējas jauniešiem neatšķiras un ir tādas pašas kā citiem. Šī brīža darba tirgus piedāvājumu kā plašu un daudzveidīgu vērtē 17% respondentu vecumā līdz 25 gadiem.

Savukārt aptaujātie darba devēji ir pretējās domās - 43% norādījuši, ka jauniešiem vecumā līdz 25 gadiem ir ļoti plašas un daudzveidīgas darba piedāvājumu iespējas, bet 39% uzsver, ka darba piedāvājumu iespējas neatšķiras, kamēr tikai katrs ceturtais aptaujātais darba devējs uzskata, ka jauniem darba meklētājiem nav pietiekami daudz atbilstošu piedāvājumu un atrast darbu ir grūti.

Aptaujā kā lielāko darba devēju kļūdu, meklējot gados jaunus darbiniekus, 43% darba ņēmēju norādījuši prasību pēc divu līdz trīs gadu darba pieredzes. Tam piekrīt arī vairāk nekā puse jeb 57% aptaujāto jauniešu vecumā līdz 25 gadiem.

Uzrunājot gados jaunus darba meklētājus, kā nākamās lielākās kļūdas darba ņēmēji norāda arī prasību būt ar pieredzi konkrētās jomās (24%) un pārāk standartizētu prasību izvirzīšanu (18%). Mazākums aptaujāto darba ņēmēju atzīmējuši arī tādus faktorus kā bailes pieņemt darbā cilvēkus ar atšķirīgiem uzskatiem, prasību sūtīt CV un motivācijas vēstuli, kā arī darba intervijas klātienē.

Darba devēju un darba ņēmēju aptauju par jauno profesionāļu iekļaušanu darba tirgū "CV-Online Latvia" un "Bite Latvija" īstenoja šā gada augustā, aptaujājot 101 darba devēju un 1052 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas