Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Aptiekās joprojām trūkst speciālistu

Aptiekās joprojām aktuāla problēma ir farmaceitu novecošana, jo trūkst speciālistu, kas varētu nomainīt pensionējušos kolēģus, aģentūrai LETA stāsta Aptieku īpašnieku asociācijas valdes priekšsēdētājs Jānis Lībķens.

Viņš gan nevarēja minēt konkrētus skaitļus, taču apgalvoja, ka šāda tendence ir novērojama aptiekās kopumā. Turklāt šī problēma ir aktuāla ne tikai lauku apvidos, bet arī mazākās Latvijas pilsētās.

Tādēļ esot būtiski strādāt pie tā, lai valstiskā līmenī tiktu panākts atbalsts jaunu speciālistu sagatavošanai un palielināts budžeta vietu skaits farmācijas maģistrantūras studiju programmās, uzskata Lībķens.

Tikmēr, atskatoties uz pagājušo gadu, Lībķens teic, ka gads ir noslēdzies ar konkrētu valdības rīcības plānu, kas paredz veicināt zāļu un veselības aprūpes pieejamību pacientiem, kā arī veicināt izpratni par veselīgu dzīves veidu. "Turklāt jaunajai Veselības ministrijas vadībai ir gan zināšanas, gan politiskā griba šo plānu īstenot. Pozitīvi ir vērtējams arī tas, ka aptiekas aizvien vairāk tiek uztvertas kā veselības aprūpes neatņemama sastāvdaļa. Taču vēl tāls ceļš ir jānoiet, lai aptiekas pilnvērtīgi varētu iekļauties kopīgā profilakses darbā," atzīmē Aptieku īpašnieku asociācijas valdes priekšsēdētājs.

Viņš piebilst - ja būs stingra apņemšanās ieviest valdības rīcības plānā paredzētos pasākumus un saglabāt uzņemto attīstības tempu, tad ir pamats optimistiski skatīties uz nozares attīstību visa 2015.gada garumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas