Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ārlietu resors gatavojas vērienīgiem komandējumiem

Ārlietu ministrija (ĀM) kā viens no Latvijā lielākajiem pasūtītājiem komandējumu servisa nodrošināšanā izsludinājusi kārtējo iepirkumu darba braucienu organizēšanai. Šoreiz iepirkums ir vērienīgāks nekā citus gadus - tā prognozējamā līgumcena ir septiņi miljoni eiro.

Prognozējamā līgumcena ne tikai pārsniedz iepriekš ministrijas slēgto komandējumu līgumu vērtību, bet ir arī trīs reizes lielāka nekā pirms diviem gadiem 1,5 miljonu latu (2,13 miljonu eiro) vērtais līgums ar SIA CWT Latvia. Šoreiz divu gadu garumā ministrija plāno doties krietni vairāk braucienos, proti, tai varētu būt nepieciešamas 7000 aviobiļetes, 150 sauszemes transporta biļetes, 250 sliežu transporta biļetes un 10 ūdens transporta biļetes, liecina iepirkuma noteikumi.

Ministrijā Dienai.lv skaidro, ka tik liels aviobiļešu skaits noteikts, ņemot vērā iepriekšējā gada statistiku, proti, vidēji 1764 aviobiļetes gadā, kas divos gados ir nedaudz vairāk par 3500 aviobiļetēm. Pieaugums plānots saistībā ar Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē sagatavošanu un nodrošināšanu, piemēram, valsts augstāko amatpersonu braucienu un delegāciju vizītēm, čarteru lidojumiem, ministrijas centrālā aparāta darbinieku komandējumu pieaugumu, kā arī diplomātisko pārstāvniecību darbinieku komandējumu no ārvalstīm uz Rīgu pieaugumu. Turklāt ministrija plānotajā apjomā paredzējusi arī rezervi, lai nodrošinātos pret iespējamo līguma izbeigšanos Latvijas prezidentūras ES laikā. Ministrija arī uzsver, ka saskaņā ar iepirkuma noteikumiem līguma darbības laikā nav pienākums apgūt visus septiņus miljonus eiro.

Iepirkums šoreiz tiek veikts arī Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta vajadzībām. Tā plānotais līguma izpildes laiks ir līdz 2015.gada beigām un tam paredzētā summa nepārsniegs 250 000 eiro. Sekretariātam plānots nodrošināt 200 aviobiļetes, 100 sauszemes transporta biļetes un 10 sliežu transporta biļetes

Patlaban iepirkumā pieteikušies seši pretendenti - ilggadējais ārlietu resora komandējumu servisa nodrošinātājs SIA CWT Latvia (kādreizējais SIA Kaleva Travel), SIA Averoja, SIA Transport Business Service, SIALatvia Tours, SIA Baltijas Ceļojumu Grupa un a/s Estravel filiāle Latvijā FTB Latvia. Lēmumu par konkursa uzvarētāju plānots pieņemt līdz marta beigām. ĀM iepriekšējos gados bijuši sarežģījumi ar iepirkumu par darbinieku komandējumiem, saņemtas gan sūdzības, gan izcēlusies ažiotāža par ministrijas darbinieku saistību ar pakalpojuma sniedzēju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas