Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Arodbiedrībām kaujā visi līdzekļi labi

"Augsta līmeņa veselības aprūpe ir mūsu cilvēktiesības. Vēlētāj, prasi rīcību no Eiroparlamenta deputātu kandidātiem!" Tas ir viens no uzsaukumiem Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) rīkotajā kampaņā, ar kuru LVSADA vēršas pie vēlētājiem. Televīzijas reklāmās tiek aicināts balsot par tādiem Eiroparlamenta deputātu kandidātiem, kuri gatavi cīnīties par "labu veselības aprūpi", kā arī tiek norādīts, ka pašreizējie parlamentārieši cīnās pret cilvēktiesību pārkāpumiem trešajās valstīs, bet piever acis uz to, kas notiek pašu mājās.

Šī kampaņa gan izvirza jautājumu, vai Eiroparlamenta deputāti ir īstais adresāts, pie kā vērsties ar prasību cīnīties par uzlabojumiem veselības aprūpē. Jo, kā norādīts Eiropas Parlamenta Informācijas biroja mājaslapā, veselības aprūpes organizēšana ir viena no tām kompetencēm, par kurām lemj katra dalībvalsts pati, nevis Eiropas Parlaments. Tas nozīmē, ka finansējuma palielinājumu veselībai var izcīnīt pašu mājās - Saeimā -, taču tas nebūs iespējams Eiropas Parlamentā.

LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris piekrīt, ka naudas piešķiršana ir katras valsts kompetencē, tomēr apgalvo, ka Eiroparlamenta deputāti var darīt gana daudz, lai uzlabotu situāciju veselības aprūpē.

Visu Rūtas Kesneres rakstu lasiet pirmdienas, 12.maija, laikrakstā Diena! 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas