Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ASV tic Latvijas valdības un FKTK spējai sakārtot banku sistēmu

Amerikas Savienotās valstis (ASV) atbalsta un turpinās palīdzēt Latvijas valdībai, Latvijas Finanšu kapitāla un tirgus komisijai (FKTK) un tiesībsargājošajām iestādēm, lai īstenotu kopīgo vīziju par spēcīgu un pareizi sakārtotu Latvijas finanšu sektoru, pausts īsā ASV Valsts departamenta paziņojumā.

Tajā uzsvērts, ka ASV ir pilna pārliecība, ka Latvijas valdība spers nepieciešamos soļus, lai stabilizētu valsts banku un finanšu sektoru.

"Daudzus gadus esam sastrādājušies ar Latviju, lai apkarotu korupciju, naudas atmazgāšanu un citus starptautiskās drošības apdraudējumus. Runājot par nākotni, Amerikas Savienotās Valstis atbalsta un turpinās palīdzēt Latvijas valdībai, Latvijas Finanšu kapitāla un tirgus komisijai un tiesībsargājošajām iestādēm, lai īstenotu mūsu kopīgo vīziju par spēcīgu un pareizi sakārtotu Latvijas finanšu sektoru," norādīts ASV valsts departamenta vēstījumā.

Jau vēstīts, ka Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs ir noliedzis pret viņu vērstos apgalvojumus par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu, taču Korupcijas korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs noteicis viņam drošības līdzekļus - liegumu izbraukt no valsts un pildīt Latvijas Bankas vadītāja pienākumus.

Rimšēvičs šos notikumus saista ar koordinētu uzbrukumu, lai izslēgtu Latvijas Banku no spēles tuvojošajā Norvik bankas iniciētajā tiesvedībā, prasot no Latvijas valsts 200 miljonus eiro. Tāpat ABLV Bank lai piespiedusi Latvijas Banku izpildīt apšaubāmus lūgumus par finansiāla atbalsta sniegšanu, kas ir pretrunā ar ASV institūciju noteiktajām sankcijām, viņš otrdien klāstīja preses konferencē nākamajā dienā pēc iznākšanas no aizturēšanas izolatora.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir ierosinājis kriminālprocesu, kurā paredzēta kriminālatbildība par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšu lielā apjomā, ne mazāk par 100 000 eiro. 

KNAB vadītājs Jēkabs Straume atgādināja, ka konkrētajam kriminālprocesam nav saistības ne ar vienu kredītiestādi, kas šobrīd Latvijā darbojas. Straume uzsvēra, ka nedz  ABLV Bank nedienām, nedz Norvik bankas gadījumam nav tiešas saistības ar KNAB izmeklēšanu.

Līdzīgu informāciju pēc valdības sēdes pauda arī premjers Māris Kučinskis (ZZS), norādot, ka Rimšēviča aizturēšana nav saistīta ar ABLV Bank vai kādas citas strādājošas kredītiestādes darbu.

Top komentāri

gogi
g
Es ceru no ārpuses beidzot nāks tas spēriens, kas kā šķidru sūdu aizskalos vēstures mēslainē Latvijas politfinansiālo astoņkāji.
II
I
Acīmredzot, problēmas ir nopietnas, ja tik augsta matpersona ierodas Rīgā. Vai mūsu tiesībsargi ir pilnībā par sevi un savu pēdējā laika rīcību pārliecināti?
Kundziņš
K
Izskatās, ka ABLV Bank un Norvik bankas tik ļoti noticēja savai versijai, ka pārlieku pasteidzās ar bumbu piekarināšanu Rimšēvičam...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas